Sterk spelend Voorwaarts boekt verdiende zege op ON

0
1019

img-8555-kopie.jpgZaterdag 21 februari stond de lastige thuiswedstrijd tegen ON uit Almelo op het programma. Voorwaarts 2 gaf het goede voorbeeld, door de wedstrijd tegen ON 2 met 3-2 te winnen. Roy de Lange en Theo Mulder (2x) tekenden voor de doelpunten.
Omdat het hoofdveld was afgekeurd vanwege de overvloedige regenval, begonnen de 1e teams van Voorwaarts en ON rond 14:50 aan de wedstrijd. De uitwedstrijd werd een zwaarbevochten en gelukkige 2-2, dus was Voorwaarts er zich zeer bewust van dat er met volledige inzet gestreden moest worden. En dat de gebeurde, ruim 90 minuten lang.
Vanaf de 1e minuut ontspon zich een zeer leuke en spannende wedstrijd. Het 1e kwartier golfde het spel heen en weer, zonder grote kansen voor beide doelen. ON had wat meer balbezit, vooral door de sterke middenvelder Tim Roling. Maar naarmate de wedstrijd vorderde was het wel duidelijk dat de verdediging van ON het moeilijk zou krijgen met de snelle aanvallers Jordy Harms en Jordy Niks, gesteund door de geslepen Gert Dogger.
Dit leidde in de 22e minuut tot de openingstreffer, Timo ter Braak brak door op rechts, diens afgemeten voorzet werd bij de 2e paal onberispelijk ingeschoten door Jordy Niks : 1-0 De gehele 1e helft gaf het zelfde beeld, meer balbezit en iets beter spel van ON, maar de gevaarlijkste aanvallen van Voorwaarts.

Introductie scheiding

Na de rust meteen een sterk aanvallend Voorwaarts. Een hard schot van Jordy Harms werd uitstekend gekeerd door de doelman van ON, Ivo Veerenhuis. Maar in de 49e minuut was ook hij kansloos door een zeer secure schuiver van Gert Dogger die de verdiende 2-0 aantekende. ON schoof meteen een verdediger door naar het middenveld. Voorwaarts moest terug. De sterk spelende Mark Smelt moest zich noodgedwongen laten vervangen door Wout Roelofs. Dit verstoorde even het ritme van Voorwaarts en leidde tot de 2-1 na een uur spelen. Een dekkingsfout werd koel afgestraft door Tim Roling.
ON drong nog meer aan, maar dit was een kolfje naar de hand van vooral Jordy Harms. Diverse keren brak hij gevaarlijk door. In de 75e minuut kwam voor hem het hoogtepunt. Een magistrale actie over links, kon simpel worden binnengetikt door Jordy Niks : 3-1. De wedstrijd was daarmee beslist. ON gaf nog niet op, maar de echte overtuiging ontbrak. En als men er dan nog eens doorkwam stuitten ze op de weer voortreffelijk keepende Stuifzandt. Voorwaarts bleef gevaarlijk counteren. In de blessuretijd brak Jordy Harms nog een keer gevaarlijk door. Hij kon slechts gestuit worden middels een overtreding. Het gevolg was een rode kaart voor ON verdediger Brandon Ardesch en een strafschop. Deze werd echter door Jordy zelf tegen de paal geschoten.
Even later floot de prima leidende scheidsrechter Makkinga voor het einde van deze boeiende wedstrijd. 7 punten uit 3 wedstrijden na de winterstop. Interim trainer Eric Deijk glunderde dan ook van oor tot oor. Ook Voor Tom Meier was het een prachtige dag. Hij speelde voor het eerst in competitieverband als centrale verdediger in het standaard elftal, speelde goed en deed het op zijn verjaardag alsof hij dit al jaren deed.
Opstelling : Stuifzandt; Wessels, Slot, Meijer en Lars Bove; Smelt (Roelofs), Bernd Bove en ter Braak; Jordy Harms, Dogger (Smit) en Niks (Tim Harms).
Volgende week de uitwedstrijd tegen Quick’20 in Oldenzaal. Aanvang : 14:30 uur.