Start van de nieuwe cursus Kunstkring Westerhaar

0
950

Op donderdag 15 september start de Kunstkring Westerhaar, gemeente Twenterand, voor de 50e keer haar lessen voor amateur beeldende kunstenaars. De Kunstkring is een vereniging die lessen verzorgd op gebied van tekenen en schilderen. In die lessen komen veel onderwerpen aan de orde op gebied van technieken en vormgeving.

De afgelopen jaren hebben het bestuur en de docenten- ondanks de covidepidemie- hun uiterste best gedaan om de lessen online door te laten gaan. Ook door instructiefilmpjes op haar website te plaatsen. En hoewel veel leden daar baat bij hebben gevonden was het voor een andere groep een moeilijke periode. Met name de oudere leden moesten tijdelijk afhaken door problemen met deze nieuwe vorm van werken. Daarnaast werd uiteraard het samen werken en de gezelligheid erg gemist. Gelukkig konden we dit jaar enkele keren toch weer bij elkaar komen tot groot plezier van de leden.

En nu gaan we weer starten met nieuwe lessen, live, in ons Domein aan de Leidijk in Westerhaar. Deze lessen zullen op de gebruikelijke avond, donderdag om 19.30 uur tot 21.30 uur plaatsvinden om de veertien dagen. Ook de kindergroep gaat dan weer van start. Deze begint om 18.30 uur.

Voor de volwassen is een programma vastgesteld waarbij de deelnemers stap voor stap geholpen worden hun vaardigheden te verdiepen. Via verschillende technieken als tekenen met diverse materialen wordt dan toegewerkt aan de diverse aspecten van beeldend bezig zijn. Niet alleen technieken op gebied van tekenen en schilderen, maar ook vormgeving. Hoe maak je je werk boeiender en eigener. Hoe ontwikkel je jezelf als schilder.

De avonden voor de volwassen bestaan uit het bespreken van meegenomen werk en, na de korte koffiepauze, uit het zelf werken aan het eigen werk. Daarbij wordt hulp geboden door ervaren docenten.

Bij de kinderen wordt veel aandacht besteedt aan de creatieve ontwikkeling, gesteund door aanleren van technieken. Dat voor deze lessen veel belangstelling bestaat blijkt uit het feit dat er regelmatig een deelnemerstop is ingevoerd.

Alle informatie over de data en de Kunstkring is te vinden op de website van de Kunstkring. www.kunstkringwesterhaar.nl
Daar kan men zich via het deelnemersformulier ook opgeven voor deelname. Ook voor vragen over de Kunstkring.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier