Start activiteitenseizoen SWZT biedt BLIJ(F) bewegen!

0
598

De afdeling welzijn ouderen van de stichting voor welzijn en zorgvragen Twenterand (SWZT) wordt volop gebeld en bezocht nu het activiteitenseizoen weer is gestart. Is er nog plek voor koersballen in Den Ham? Weet u iets meer over computercursussen in Twenterand? Vele senioren worden actief en willen na de zomerperiode graag weer iets ondernemen.
Ruim 800 senioren nemen deel aan één of meer van de 42 wekelijkse activiteiten. Denk hierbij o.a. aan gymnastiek, volksdansen, stijldansen, koersballen. Deze activiteiten worden georganiseerd en gecoördineerd door SWZT en uitgevoerd met behulp van vrijwilligers.

Introductie scheiding

“BLIJ (F) bewegen” is een geweldig goede omschrijving voor de vele senioren die weer gestart zijn met hun activiteit. Natuurlijk kies je voor een activiteit, die bij je past. Je houdt van dansen en/of van koersballen met een spelelement erin. Maar: de contacten die je hebt gedurende de activiteit; het bezig zijn en gezellig samen-zijn, zijn evenzo belangrijk voor de meesten.

Graag maken we het komende seizoen ook plaats voor nieuwe leden. Zoals bij de stijldansgroep in Vroomshoop; zij dansen wekelijks op donderdag van 14.00 -15.00 uur in het M.C.C. Twenterand; de Tai Chi op woensdagmiddag in Vroomshoop. Wilt u eerst eens een keer kijken of eerst eens meedoen? U bent welkom.
De zangkoren die we kennen in Daarlerveen, Vroomshoop en Den Ham staan ook open voor nieuwe leden; zij repeteren wekelijks. De Keepfitgroep 55+ is een groep senioren die actief is in Vriezenveen en Westerhaar op dinsdagmiddag. Of is jeu de boules iets voor u op de woensdagmiddag?
Daarnaast kennen we nog de wekelijkse of maandelijkse sociëteiten op 6 locaties, die ook altijd goed bezocht worden. De programma’s daar variëren enorm: van gezelschapsspelen tot een gastspreker die over een onderwerp iets komt vertellen.

‘Fris bloed’, ‘ nieuwe aanwas’, ‘meer gezelligheid’; het is maar hoe je het noemen wilt. Belangrijker is dat u als senior niet onnodig thuis zit, terwijl er mogelijkheden aangeboden worden om gezelligheid te zoeken met andere groepsgenoten. Want naast de activiteit is vaak de gezelligheid en het contact met anderen een onvergetelijke, belangrijke en plezierige bijkomstigheid.

Heeft u in uw weekritme nog plaats voor een extra activiteit? Of vindt u het plezieriger eens per maand ergens vrijblijvend naar toe te kunnen gaan? Bekijk dan het aanbod eens van de Stichting voor welzijn en zorgvragen Twenterand via www.zorginformatie.nu.
Ook ligt er bij ieder Zorginformatie•punt een folder die op een beknopte wijze de informatie over het aanbod van activiteiten voor senioren in de gemeente Twenterand weergeeft.

Zo is een werkgroep druk bezig met de viering Dag van de Ouderen op 26 oktober 2011 in de Klaampe in Westerhaar. Ook organiseert SWZT samen met Veilig Verkeer Nederland op 12 oktober nog een cursus voor automobilisten. Men kan dan o.a. samen met een rij-instructeur rijden in uw eigen auto en daarnaast uw ogen, oren, uw snelheidsreactie laten testen en uw kennis van de verkeersregels opfrissen.

Waar vindt u het aanbod?
• in de activiteitenfolder. Deze is te verkrijgen bij één van de vier Zorginformatie•punten in Den Ham, Vriezenveen, Vroomshoop en Westerhaar.
• op onze site: www.zorginformatie.nu
• in onze informatiebladen Vjennepluuze en Flitsen

Even proeven aan een activiteit?
We hebben bij iedere activiteit een vaste contactpersoon. Deze kunnen we op de hoogte brengen van uw komst zodat u voor de eerste keer opgevangen wordt óf u gaat zelf spontaan langs bij één van de activiteiten. U mag bij iedere activiteit eens vrijblijvend komen kijken en twee keer gratis meedoen.

Hoe meldt u zich aan?
• bellen naar de Stichting voor welzijn en zorgvragen Twenterand 0546-481450
• bij het Zorginformatie•punt in Den Ham, Vriezenveen, Vroomshoop of Westerhaar

Heeft u nog vragen? Informeer bij het Zorginformatie•punt, telefoon 481450 of stuur uw vraag per mail naar info@zorginformatietwenterand.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier