Stamper en Plump gedeeltelijk openstellen

0
693
VRIEZENVEEN/WESTERHAAR – In een brief aan college en raad reageert Hans Fokke uit Vriezenveen op het zwembadbeleid van de gemeente. Zijn bezwaren betreffen de uitzonderlijke verhoging van de tarieven met 40% en de sluiting van zwembad de Stamper in de zomer.

Fokke vraagt zich af waarom niet besloten is om de Stamper en de Plump beide gedeeltelijk open te stellen. “Als alleen de Plump de gehele dag open is zoals nu is voorgesteld, is er een volledige bezetting van het personeel nodig voor één zwembad. Wanneer de Stamper van 7.00-12.00 open zou zijn en de Plump van 13.00 tot sluitingstijd kunnen met dezelfde personeelsbezetting twee baden open blijven. De extra kosten zijn de verwarmingskosten van de Stamper.”

Fokke ziet als groot voordeel dat heel veel vaste zwemmers en groepen toch nog overdekt kunnen zwemmen. “Dit betekent ook weer extra inkomsten van mensen die nu kunnen blijven zwemmen en anders zouden stoppen of zouden uitwijken naar de omliggende overdekte baden. Deze opbrengsten kunnen dan de verwarmingskosten van de Stamper wellicht compenseren.”

Daarnaast zou de openstelling ook nog flexibeler zijn. Bij heel slecht weer kan men met de openingsuren schuiven. “Deze oplossing vergt natuurlijk de nodige planning van de inzet van het benodigde personeel. Ik mag er van uitgaan dat het management van het zwembad dit zal weten op te lossen.”

“Elke oplossing, die gekozen wordt, zal hier en daar `pijn` doen. Deze oplossing heeft wel tot gevolg dat inwoners van Vriezenveen met 13.690 inwoners (waarvan 2.587 van 12 jaar en jonger) ook deze zomer in hun eigen dorp kunnen blijven zwemmen”, aldus Fokke.

Het voorstel om de zwembadproblematiek middels burger-participatie te bespreken ziet Fokke als een “heilloze weg”.
Op Delta FM zei hij: “Dit onderwerp is teveel kerngebonden. Iedereen strijdt voor behoud van het zwembad in zijn eigen kern. Wie de grootste mond heeft, wordt gehoord.” Een nieuw multifunctioneel zwembad lijkt Fokke niet reëel; te duur. Momenteel is hij in gesprek met diverse raadsfracties. (DeltaFm)

In de Tubantia staat ook een artikel met veel reacties van de lezers. Klik HIER.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier