Slordig Voorwaarts wint uit bij Bruchterveld.

0
836
vvvoorwaartslogoZaterdag 3 november moesten de Westerhaarders aantreden in en tegen Bruchterveld, de huidige nummer vier van de ranglijst. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Westenbroek uit Nijverdal, die deze middag de gele kaarten op zak hield. Tijdens de warming-up haakte laatste man Wilco Kivits af, zijn plaats werd ingenomen door Hendrik Jan Mensink.

De wedstrijd ging in de beginfase gelijk op maar echte kansen werden er nog niet gecreëerd. Het eerste echte gevaarlijke moment voor het Bruchterveldse doel zou tot de 15de minuut duren. Patrick Webbink werd op de zestien ten val gebracht, de vrijetrap die hierop volgde werd door Gert Dogger goed ingeschoten maar de doelman hield zijn doel schoon. Voorwaart zette wat meer druk en kreeg enkele kleine kansjes. In de 30ste minuut kreeg Bruchterveld een vrije trap in de buurt van zestien meter gebied. Deze werd door Danny Mulder prima binnen geschoten en hiermee zette hij zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Het Westerhaarse antwoord liet echter niet lang op zich wachten. Binnen 1 minuut schoot Gert Dogger de gelijkmaker binnen. In de hierop volgende minuten kregen beide ploegen kansen. Gert Dogger gaf in de 34ste minuut een steekbal op Israël Basmaci en deze schoot de 1-2. Deze stand zou ondanks een goede kans van Bruchterveld vlak voor het rustsignaal op het scorebord blijven staan.

Aan het begin van de tweede helft is het duidelijk dat Bruchterveld er nog in geloofd en zij gooien er derhalve dan nog een schepje gezonde werklust bij op. Echter het voetballende vermogen van Voorwaarts is groter en zo scoort Mark Ekkel in de 53ste minuut de 1-3. 6 minuten later wordt Israël Basmaci onreglementair ten val gebracht in het zestien meter gebied en krijgt Voorwaarts een strafschop toegekend. Deze wordt door Israël zelf genomen en benut (1-4). De Westeraarders denken de wedstrijd in de zak te hebben en nemen gas terug, terwijl Bruchterveld de moed nog steeds niet heeft opgegeven. In de 75ste minuut gebeurd dan ook het onvermijdelijke. De net in gevallen Martin Otter, kopt vanuit een onnodig weggegeven hoekschop, op uitstekende wijze de 2-4 in. Nog geen minuut later is het Henri Eggengoor die de 3-4 binnen schiet. Maar het kan lopen in het voetbal, Sjonnie Bakhuis scoort in de 77ste minuut namens Voorwaarts met het hoofd (3-5). Zo kende de wedstrijd twee fasen waarin de doelpunten elkaar in rap tempo opvolgden. De resterende speeltijd bleef Voorwaarts wel bij de les en hield de marge van twee doelpunten in stand.

Volgende week zaterdag 10 november staat er wederom een derby op het programma. De Sibculose VoetbalVereniging ’56 komt naar het sportpark ’t Twistveen in Westerhaar-Vriezenveenseijk, de aanvang van de wedstrijd is 14:30 uur.