Slechte wedstrijd maar toch een goede middag.

0
681

vvvoorwaartslogo_171Voorwaarts – ASV ‘57 2-0 (0-0

Vandaag de op papier makkelijke thuiswedstrijd tegen ASV `57, die op dit moment de een na laatste plaats bezet. De Aadorpers laten in de beginfase zien dat ze wel gekomen zijn om te voetballen en ze zochten wel degelijk de aanval. In de beginfase kregen beide ploegen kansjes, met name Theo Mulder kreeg namens Voorwaarts in de zesde minuut al een uitgelezen kans, maar de Voorwaarts spits was niet scherp genoeg. De wedstrijden kabbelde in een gezapig tempo door en er gebeurd derhalve niet veel. Pas in de 27ste minuut was het Mark Ekkel die de bal vanuit een scrimmage net naast de verkeerde kant van het aluminium langs wipte. In het vervolg van de eerste helft had Voorwaarts wel een klein overwicht maar kwam het niet tot scoren. Indien de Westerhaarders deze wedstrijd willen zal er in de tweede helft toch uit een vaatje getapt dienen te worden, want met het tot nu toe gehanteerde tempo houdt ASV `57 makkelijk stand.

Voorwaarts kwam dan ook wel met betere bedoelingen uit de kleedkamer. Zo is het Theo Mulder die al in de 48ste minuut wederom een goede kans kreeg, maar hij had niet zijn middag. Vier minuten later kregen de Westerhaarders een vrije trap op de zestien meter lijn. Wilco Kivits nam deze voor zijn rekening, maar hij zag zijn inzet net onder de lat weggetikt worden. ASV `57 kwam nu in moeilijkheden en het eerste Voorwaarts doelpunt leek een kwestie van tijd te zijn. In de 66ste minuut kwam de eindelijk het bevrijdende doelpunt. Het was Patrick Webbink die vanuit een hoekschop de bal binnen kopte (1-0). Voorwaarts maakte het verschil omdat het fysiek beter in elkaar stak dan ASV `57, want qua voetbal was er op het veld niet echt een groot verschil te zien tussen de nummer 1 en nummer 13. In de blessure tijd was het Gerran Protzman die ASV `57 de genadeklap toe bracht, door de 2-0 binnen te schieten. Spoedig na dit doelpunt floot scheidsrechter Wijnberg uit Nijverdal af een konden de Westerhaarders de drie punten op haar conto bijschrijven, maar voor de rest moest deze wedstrijd snel vergeten worden.

Bij terugkomst in het clubhuis kreeg een ieder die Voorwaarts een warm hart toe draagt toch weer een glimlach op zijn of haar gezicht. Bij het binnenkomen van de uitslagen van de andere wedstrijden uit de vierde klasse D bleek namelijk dat zowel Kloosterhaar als Hardenberg `85 hun wedstrijd verloren hadden en de voorsprong verder was uitgebouwd.

Volgend weekend speelt Voorwaarts, 2 uitwedstrijden. Op zaterdag 22 maart wordt er gevoetbald bij het Almelose DVO `71 en tweede paasdag wordt de inhaalwedstrijd in en tegen Daarle gespeeld. De laatste wedstrijd begint om 12:30 uur en die tegen DVO zoals gewoonlijk om 14:30 uur.