Sjoerd van Baars wil van De Klaampe het centrum maken voor sport, cultuur en horeca in Westerhaar en omgeving

1
643

Horecaman en ondernemer Sjoerd van Baars heeft zijn volgende uitdaging gevonden. Na het faillissement van zijn Hellendoornse poppodium De Lantaarn in juli 2012 is Van Baars (35) naar eigen zeggen verschillende keren benaderd met zakelijke voorstellen. „Maar toen De Klaampe op mijn pad kwam, voelde het direct als de juiste keuze.”

Van Baars werd benaderd door Jaap van Hoek, de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen (RvC) van het kulturhus De Klaampe. Van Hoek vroeg hem of hij interesse had om als medewerkerscoördinator aan te treden bij hetWesterhaarse kulturhus. „De komende tijd wil ik vooral sturing geven aan het personeel en de vrijwilligers van De Klaampe”, aldus Van Baars. „Deze hard werkende mensen hebben een hele tijd in onzekerheid geleefd wat hun werkplek betreft. Die onzekerheid ga ik de komende tijd wegnemen.”

In het geven van leiding heeft de geboren Wierdenaar de nodige ervaring. Op zijn zestiende kwam Van Baars terecht in de horecawereld, waar hij verschillende baantjes heeft gehad. In oktober 2003 werd Van Baars daarom gevraagd om het poppodium De Lantaarn over te nemen, om dit officieel te doen in 2007. De combinatie van een verslechterende economie en een teruglopend bezoekersaantal leidde uiteindelijk tot het faillissement van De Lantaarn in 2012. „Ik moest afscheid nemen van een droom”, vertelt de ondernemer. (Tubantia)

Introductie scheiding

 

„Dit was zwaar, maar het is fijn dat er nu een nieuw project op mijn pad is gekomen waar ik volledig voor kan gaan en waar ik me net zo betrokken bij voel. Ik kan weer naar de toekomst kijken.”

De toekomst die De Klaampe staat te wachten zit vol veranderingen, maar allemaal ten goede van het kulturhus, meent Van Baars. „Sturing geven aan de organisatie staat voorop. Daarnaast wil ik De Klaampe nieuw leven inblazen. Niet alleen door het gebouw van binnen én van buiten op te knappen, maar ook door nieuwe activiteiten binnen te halen voor zowel de sporthal als het culturele deel van het pand. De Klaampe is gebouwd op groei en samen met de medewerkers ga ik ervoor zorgen dat die groei er komt.” Een zinkend schip wil Van Baars De Klaampe dan ook zeker niet noemen. „Het is nooit een zinkend schip geweest, maar wel een schip in zwaar weer”, meent Van Baars.

„Er is veel mogelijk in het kulturhus, maar zonder juiste stuurman blijf je doelloos ronddobberen.”

Door De Klaampe opnieuw in de markt te zetten, hoopt Van Baars dat het kulturhus hét centrum voor sport, cultuur en horeca wordt inWesterhaar en omgeving. „Als mensen posters van een sportwedstrijd of optreden zien hangen, moeten ze zich niet afvragen waar deze evenementen worden gehouden. Of het nu gaat om een dichtwedstrijd, een sporttoernooi, een bingomiddag of een interessante lezing, in Westerhaar kun je terecht. Het is tijd voor reuring in De Klaampe.” (Tubantia)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier