SDO’ers winnen Derby van het oosten

0
1281

Zaterdag 26 september is het dan eindelijk zover, na een week rust te hebben gehad mochten de oranjehemden het opnemen tegen KIOS´45. Stipt om 16:00 uur floot de scheidsrechter J. Huisinga de wedstrijd in. Het was KIOS dat het heft in handen nam. Na enkele minuten gaf de scheidsrechter een strafworp waar KIOS dankbaar gebruik van maakte. En al snel kwam het 2e doelpunt van KIOS. Echter liet SDO zich het kaas niet van het brood eten en gaf de spreekwoordelijke tikken terug. Het scorebord gaf 2-2 aan en de wedstrijd bleek vanaf dat moment open te breken. Het was stuivertje wisselen, KIOS dat scoorde en SDO die daar op antwoordde. Kortom een echte derby waarbij beide teams aan elkaar gewaagd waren. Na ruim 20 minuten te hebben gespeeld, zette SDO een tandje bij en sloeg een gat van 2 doelpunten. Ruststand 7-9 voor de oranjehemden. Een perfecte uitgangspositie voor de hoofdmacht van SDO, zij mochten namelijk beginnen met aanvallen. Theoretisch zou je dan denken dat er een gat van 4 geslagen kan worden. Echter bleek KIOS roet in het eten te gooien. KIOS wist namelijk de schade dat zij opliepen voor rust weg te poetsen en kwam op gelijke hoogte met SDO. Het was duidelijk dat SDO daar niet van gediend was en het was SDO dat met 2 belangrijke afstandsschoten de voorsprong weer wist te pakken. De tikken waren opnieuw uitgedeeld en KIOS wankelde. SDO was los en bleef de mooie uitgespeelde aanvallen om te zetten naar doelpunten. Van een score dat vlak na rust 9-11 werd, wist de ploeg van Marco Groothuis het gat te vergroten naar 10-15 en vervolgens naar 11-18. SDO wist KIOS in de hoek te houden, waardoor ze verder uit konden lopen en een eindstand van 16-24 werd vastgesteld. Een zeer sportieve wedstrijd van beide ploegen.

Volgende week mogen de oranjehemden het opnemen tegen het team uit Steenwijk, want Noveas 1 komt op bezoek. Zij staan momenteel 3e op de ranglijst.

Locatie: Zwembadlaan 7
Tijd: 15:30