SDO weer aan top

0
434

Afgelopen zaterdag speelde het vlaggenschip van SDO uit Westerhaar tegen het naburige TOP uit Vroomshoop. Voor aanvang van dit duel stonden de Westerhaarders op een tweede plaats en wilden deze topnotering handhaven en verstevigen. De bezoekers uit het nabijgelegen dorp waren terug te vinden in de middenmoot. SDO was dus favoriet, maar wist dat het de zege niet zomaar in de schoot geworpen zou krijgen.

Het vele publiek dat was afgekomen op deze echte streekderby, zag dat SDO erg scherp begon. De thuisploeg was TOP vanaf minuut één de baas en pakte verdiend de voorsprong, 5-1. De bezoekers konden niet volgen en keken halverwege de eerste helft tegen een 7-2 achterstand aan. Daarna vielen de ballen minder makkelijk bij de Westerhaarders. Dat gaf de Vroomshopers de kans om dichterbij te komen. Bij rust was het verschil nog maar twee doelpunten in het voordeel van de Oranje-formatie, 9-7.

Na rust verkleinde TOP de marge naar één doelpunt en vond zo de aansluiting bij de Reas-formatie. Maar SDO hield het hoofd koel. De ploeg van Marco Groothuis liet zien waarom men meedraait bovenin. TOP moest met lede ogen aanzien dat de Westerhaarse formatie uitliep naar 15-9. Met nog een kwartier te spelen was de wedstrijd beslist. De bezoekers waren niet bij machte om de spanning nogmaals terug te brengen. In de slotfase wisten beide Twentse ploegen nog een aantal maal de korf te vinden. Einduitslag SDO – TOP: 18-13

Wederom een prima presentatie van SDO. De ploeg moest hard werken voor de punten, maar kreeg loon naar werken. Doordat lijstaanvoerder Elko verrassend ruim verloor van Blauw Zwart, neemt SDO de koppositie weer over. Deze moeten de Oranjehemden delen met Blauw Zwart en Elko.

Volgende week zaterdag neemt SDO het in Elim op tegen laatstgenoemde medekoploper. Deze topper begint om 15:20 uur.