SDO verslaat KIOS in matig duel

0
683

korfbal008_02Afgelopen zaterdag speelde de ploeg van trainer coach Rick Zomer tegen KIOS `45 uit Sibculo. Een echte streekderby, die de afgelopen edities altijd spannend bleef tot de laatste minuut. Eerder deze competitie verloor SDO thuis met 8-9. Deze wedstrijd had SDO dus het een en ander recht te zetten.
Vanaf de eerste minuut nam SDO het initiatief in de wedstrijd. Via een afstandschot en een strafworp, beide uit handen van Edy Eggink, nam SDO een 0-2 voorsprong. Na deze snelle voorsprong stokte het bij SDO een beetje. Door de vele spelhervattingen gegeven door scheidsrechter Mulder kwamen beide ploegen niet lekker in hun spel. Toch kon de voorspong langzaam worden uitgebouwt. Net voor rust wist KIOS nog een belangrijk doelpunt te maken. De kleedkamers werden opgezocht met een 2-5 voorsprong voor de ploeg uit Westerhaar.
De tweede helft begon rommelig. KIOS kwam langzaam terug in de wedstrijd. Bij een stand van 6-7 werd er door KIOS een strafworp gemist. SDO kon daarna de wedstrijd beslissen door 3 snelle doelpunten. Deze matige wedstrijd eindigde in een 6-10 overwinning voor SDO.
Komende 2 weken staan er geen wedstrijden gepland voor SDO. Zaterdag 28 februari staat de thuiswedstrijd tegen d`Ommerdieck uit Nieuwleusen op het programma. Koploper DTG speelt dan een belangrijke wedstrijd tegen Lintjo. Lintjo wist afgelopen zaterdag met 17-16 van de nummer 3, SIM te winnen.