SDO verliest van titelkandidaat Rood-Wit

0
1201

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag speelde SDO thuis tegen koploper Rood-Wit. Beide ploegen hadden belang bij de punten, SDO voor in de strijd tegen degradatie en Rood-Wit om koploper te blijven. De Westerhaarders wisten dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden, maar misschien kon de ploeg stunten tegen de lijstaanvoerders. De vorige wedstrijd tussen de twee ploegen, werd in Wezep gewonnen door Rood-Wit met 24-12.

Om 18:50 uur vloot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Het duel kwam moeizaam op gang. Na 8 minuten werd er pas voor het eerst van vak gewisseld, 0-2. Daarna schakelde Rood-Wit een tandje bij en liep snel uit naar 0-4. Toen wist SDO ook voor het eerst tot scoren te komen, 1-4. SDO speelde niet slecht, maar Rood-Wit was erg scherp. De bezoekers hadden een enorm hoog scoringspercentage aan het begin van de wedstrijd. Niet veel later was het al 2-8. SDO kreeg daarna even grip op de wedstrijd en wist een fase dichtbij de bezoekers te blijven. Dit lukte tot 4-9. Daarna was het Rood-Wit dat een groot gat sloeg in het restant van de eerste helft. SDO kon niet voorkomen dat de ploeg uit Wezep veelvuldig tot scoren kwam. De ruststand was 5-16 in het voordeel van de bezoekers.

Na rust was het weer Rood-Wit dat meteen 4 keer scoorde net als aan het begin van de wedstrijd, 5-20. Hierdoor gooiden ze de wedstrijd meteen op slot. Ondanks dat SDO wist dat de wedstrijd al verloren was, gaf de ploeg niet op en probeerde er nog een leuke wedstrijd van te maken. Dit lukte enigszins. Een aantal aanvallen werden prima afgerond met een doelpunt. Ook invalster Jet Naberman nam 2 doelpunten voor haar rekening. Toch werd het niet meer spannend. Einduitslag SDO – Rood Wit 30-12

Introductie scheiding

Weer een verloren wedstrijd dus voor de ploeg van Jan Nijkamp. De ploeg kon gewoon weg geen vuist maken tegen de klasse van de titelkandidaat. Hierdoor staan de Oranjehemden nog steeds op een laatste plaats. Volgende week zaterdag is de ploeg vrij. Hierdoor hebben de Westerhaarders twee weken de tijd om zich te richten op de volgende wedstrijd. Op 10 februari treed te ploeg thuis aan tegen het eerste team van studentenvereniging Skunk uit Nijmegen. De vorige wedstrijd tegen de studenten werd vrij kansloos verloren, daarom wil SDO revanche nemen in het volgende duel. Deze wedstrijd begint om 17:30 uur.

SDO 2 verliest van Rood Wit 2
Zaterdagavond 27-01 moesten de Oranjehemden het opnemen tegen Rood Wit 2 dat speelde voor de koppositie in het klassement en SDO 2 streed om degradatie te voorkomen. Voorafgaand de wedstrijd werden alle positieve punten van de vorige wedstrijd tegen Rigtersbleek naar voren gehaald wat een positieve boost gaf.

Om 17:30 floot de scheidsrechter de wedstrijd in waar beide ploegen sterk aan begonnen, en al vanaf minuut 1 kon je merken dat er wat op het spel stond en dat het een beladen wedstrijd ging worden. Het was Rood Wit dat de score opende en al snel reageerde SDO daarop. SDO gaf lang tegenstand maar toch wist Rood Wit dit op te lossen en versnelde hun spel waardoor ze uitliepen tot een score van 1-5. Naarmate de wedstrijd vorderde bleef het spelbeeld het zelfde, SDO speelde wederom het spel waar ze de afgelopen weken op getraind hadden. Ruststand: 2-7

Na een langdurig gesprek in de kleedkamer kwamen de Oranjehemden uit de kleedkamer, echter bleef het spelbeeld hetzelfde. Rood Wit scoorde de ene doelpunt na de ander en liep uit tot een score van 3-10. Naarmate de wedstrijd naar het einde ging kon je merken dat SDO alles had gegeven en zich strijdlust had getoond. Eindstand SDO 2 – Rood-Wit 2 6-16.

Na deze wedstrijd blijft SDO helaas steken op de laatste plaats en door het verlies van Blauw Zwart tegen Achilles heeft Rood Wit door de winst op de Oranjehemden de koppositie in het Klassement overgenomen. Volgende week zullen de Oranjehemden het opnemen in Zutphen om 19:15 tegen KVZ dat op de 3e plek staat. Nu het einde dichterbij komt zullen de Oranjehemden alles op alles moeten zetten om in het klassement te blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier