SDO verliest van Achilles

0
618

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag trad SDO aan tegen Achilles uit Almelo. Bij aanvang van de wedstrijd stond ervoor Achilles niks meer op het spel, SDO streed daarentegen nog tegen degradatie en kon de punten goed gebruiken. De vorige ontmoeting werd in Almelo gewonnen door Achilles.

SDO begon goed aan de wedstrijd en nam de eerste voorsprong, 1-0. Een paar minuten later kwam Achilles op gelijke hoogte door te scoren uit een vrije bal. Doelpunten waren in de eerste helft schaars door de wind en het strakke verdedigen van beide ploegen. Na een kwartier gespeeld te hebben kwam Achilles op een 1-3 voorsprong. Daarna werd er nog een aantal keer gescoord door beide ploegen, bij rust was het 3-4 in het voordeel van de bezoekers.

Na rust ging SDO opzoek naar de gelijkmaker. De ploeg kreeg hiervoor een aantal goede kansen, maar deze werden niet benut. Aan de andere kant viel het doelpunt wel, dus het gaatje was weer 2 doelpunten. Vanuit een strafworp van SDO werd het niet veel later 4-5. Weer lukte het SDO niet om op gelijke hoogte te komen, Achilles sloeg zelfs een gat naar 4-7. De wedstrijd leek gespeeld maar de Westerhaarders gaven de strijd niet op en knokten zich terug tot 7-8. Met een schot van afstand besliste een dame van Achilles daarna de wedstrijd, want er was niet genoeg tijd meer voor SDO. Einduitslag SDO – Achilles 7-9

Zaterdag 7 mei speelt SDO in Sibculo tegen KIOS. De wedstrijd begint om 16:00 uur.