SDO/Uni laat kans om te winnen liggen

0
754

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag, 11 januari, speelde SDO/UNI 1 haar eerste wedstrijd van 2014. Kesteren uit de gelijknamige plaats kwam op bezoek. De vorige wedstrijd tussen de twee ploegen werd gewonnen door de Kesteren met 14-8.

In het begin van de wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Er werden door beide ploegen veel kansen gecreëerd. Het was Kesteren dat iets efficiënter was en het gaatje sloeg naar 2-6. SDO/UNI verkleinde het gaatje enigszins voor rust. De ruststand was 4-7 in het voordeel van de Gelderse ploeg.

Na rust schakelde de thuisclub een tandje bij. Kesteren had het hier zichtbaar moeilijk mee. SDO/UNI knokte zich naar 8-9. De gelijkmaker liet even op zich wachten, de thuisclub miste een paar grote kansen en een zuiver doelpunt werd afgekeurd.

Toch werd het harde werken beloond, een dame van SDO/UNI zorgde met een doorloopbal voor de 9-9. De thuisclub probeerde door te drukken maar Kesteren wist op dat moment in eens wel de kansen af te maken en liep uit naar 9-13. De wedstrijd was gespeeld. SDO/UNI scoorde nog wel een keer. De einduitslag was dus 10-13 in het voordeel van Kesteren.

Volgende week speelt SDO/UNI 1 tegen KIOS 1 uit Sibculo. De wedstrijd wordt gespeeld om 18:05 uur in de sporthal “het Möllinckslag” in Bergentheim.