SDO/UNI komt net te kort tegen Koru

0
643

Afgelopen zaterdag speelde SDO/UNI haar laatste wedstrijd van het seizoen 2014/2015. De ploeg moest hiervoor afreizen naar Uffelte om daar te spelen tegen Koru 1. Voor beide ploegen stond er nog weinig op het spel, toch wilde SDO/UNI het prima seizoen afsluiten met een overwinning.

Koru was vanaf het begin van de wedstrijd de betere ploeg. De ploeg had het betere van het spel, bij SDO/UNI ontbrak de scherpte vooral op verdedigend opzicht. Na een kwartier gespeeld te hebben was het 7-2 in het voordeel van de thuisploeg. Daarna kwam SDO/UNI beter in de wedstrijd. De bezoekers wisten nu ook vaker de korf te vinden, maar verdedigend was het nog steeds niet goed genoeg. De ruststand was 13-8 in het voordeel van de Friezen.

Na rust was het spelbeeld helemaal anders. SDO/UNI was nu de veel betere ploeg. Aanvallend creëerde de ploeg veel kansen en verdedigend werd er weinig weggegeven. De Twentse ploeg begon aan een inhaalslag en kwam steeds dichterbij. Na een kwartier gespeeld te hebben was het 15-12. Bij SDO/UNI was het geloof dat het gat te dichten was. Met nog 5 minuten op de klok was het 16-14. Bij Koru lukte het niet meer. Jurgen Schuldink maakte met nog 1 minuut te spelen de aansluitingstreffer, dit was zijn eerste doelpunt in het eerste. Helaas kreeg SDO/UNI geen kans meer om gelijk te maken. Koru won de wedstrijd uiteindelijk met 16-15.

Via deze weg wil de selectie van SDO/UNI de supporters bedanken voor al hun steun in zowel de thuiswedstrijden maar ook bij de uitwedstrijden.