SDO/UNI handhaaft zich in de derde klasse

0
591

Afgelopen zaterdag spimg-20150516-wa0023.jpgeelde SDO/UNI de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, Vakgericht 1 uit Enschede kwam op bezoek in Westerhaar. Het was een bijzondere wedstrijd voor 3 spelers van SDO/UNI omdat zij afscheid namen. Er was veel publiek afgekomen op de wedstrijd.

Onder prima omstandigheden floot de scheidsrechter in voor de wedstrijd. Het was Vakgericht dat de betere ploeg was aan het begin van de wedstrijd, SDO/UNI was niet scherp genoeg. De bezoekers kwamen op een 0-3 voorsprong. Daarna ging SDO/UNI beter spelen, er werd meer druk gelegd in de verdediging en in de aanval ging het tempo omhoog. Dit wierp zijn vruchten af want na een kwartier gespeeld te hebben was het 3-4. In het laatste deel van de eerste helft was SDO/UNI de betere ploeg. De 7-5 ruststand was dus terecht.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. SDO/UNI was de betere ploeg, Vakgericht was erg slordig in de passing. Bij 8-5 maakte Lummie Schippers haar rentree nadat ze een aantal wedstrijden moest missen vanwege een enkelblessure. Niet veel later scoorde ze meteen, 9-5. Daarna lukte het SDO/UNI niet om de voorsprong nog verder uit te breiden, ook al kreeg de ploeg hier veel kansen voor. Aan de andere kant vielen ze wel. Het werd weer spannend, Vakgericht kwam terug tot 9-8. SDO/UNI herpakte zich net op tijd en scoorde 2 keer. Bij deze 11-8 tussenstand werden Rick Hartman, Helma Zomer en Lummie Schippers gewisseld omdat zij na dit seizoen stoppen met korfballen. Er werd in de laatste minuten niet meer gescoord. SDO/UNI won de wedstrijd dus met 11-8. Door deze overwinning handhaaft de ploeg zich in de derde klasse.

Na de wedstrijd werden Rick, Helma en Lummie bedankt voor hun jarenlange inzet als speler/speelsters van SDO. Ze kregen van de selectie mooie presentjes als dank hiervoor.

Volgende week speelt SDO/UNI de laatste wedstrijd van het seizoen. Hiervoor moet de ploeg afreizen naar Uffelte om daar te spelen tegen Koru 1.