SDO sluit het seizoen af met een prima overwinning

0
751

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag speelde SDO de laatste wedstrijd van het seizoen. Hiervoor moest de ploeg afreizen naar Ede. Na de overwinning op Blauw Zwart vorige week, waren de SDO’ers erg gemotiveerd om ook deze wedstrijd te winnen ondanks dat de ploeg al gedegradeerd was. Reehorst had nog een kleine kans om tweede te worden. De vorige wedstrijd werd gewonnen door Reehorst. Er was één wijziging bij de Westerhaarders, Guido Moltman speelde mee voor de geblesseerde Mathijs Korte.

SDO begon furieus aan de wedstrijd. De ploeg speelde met veel inzet en passie ondanks het warme weer. Dit wierp zijn vruchten af want SDO was heer en meester en kwam op een 0-5 voorsprong. Bij deze tussenstand scoorde Reehorst pas voor het eerst. Het spelbeeld veranderde daarna niet en SDO liep ver weg van de thuisploeg, bij rust was het 3-9.

Na rust leek er geen vuiltje aan de helderblauwe lucht. SDO behield de voorsprong, 5-11. Toen ging het mis, SDO kwam even niet tot scoren en kreeg 7 doelpunten op rij tegen.

Dit betekende dat Reehorst na een geweldige come-back voor stond met 12-11. SDO leek geknakt, maar de ploeg hief het hoofd. De Oranjehemden kwamen op gelijke hoogte, 12-12. Cathy Stegehuis en Aron Beuving kwam in het veld om de aanval te versterken. Dit werkte want SDO kwam op voorsprong, 12-13. Reehorst maakte meteen weer gelijk, maar opnieuw nam de uitploeg de leiding, 13-14. En weer kwamen de Edenaren op gelijke hoogte. Met twee rake schoten besliste SDO de wedstrijd. Reehorst kwam nog wel op 15-16, maar SDO speelde de wedstrijd goed uit. Einduitslag Reehorst – SDO 15-16.

Op deze manier heeft SDO het seizoen op prima afgesloten. Via deze weg wil de ploeg alle supporters, invallers en vrijwilligers bedanken. Tot na de zomervakantie als het nieuwe seizoen begint!