SDO scoort 16 keer Debalderin en wint overtuigend

0
1049

logo-korfbal.jpg

Afgelopen zaterdag speelde SDO 1 haar eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. De ploeg trad aan tegen het eerste team van studentenvereniging Debalderin uit Wageningen. Na de verloren wedstrijd van vorige week, waren de SDO’ers er op gebrand om vandaag de eerste 2 punten van het seizoen binnen te halen.

Om half 4 floot de scheidsrechter de wedstrijd in. Het vele publiek zag SDO prima starten, de ploeg kwam op een 3-1 voorsprong. Als snel was duidelijk dat SDO de betere ploeg was. De Westerhaarders hadden meer balbezit, creëerden veel kansen en maakten deze ook af. De uitploeg kon hier weinig tegenover zetten. De ruststand, 10-1 in het voordeel van de Oranjehemden, was veel zeggend.

 

Na rust veranderde het spelbeeld niet. SDO ging door met en de ploeg uit Wageningen had moeite met het vinden van de korf. De thuisploeg liep verder weg bij de tegenstanders. De ploeg van trainer Jan Nijkamp kwam op een 14-1 voorsprong. In het laatste deel van de wedstrijd waren er nog wel kansen om de score verder uit te breiden, maar de korf werd nu minder makkelijk gevonden als in het eerste deel van de wedstrijd. Einduitslag SDO – Debalderin 16-2.

Introductie scheiding

SDO won de wedstrijd dus redelijk eenvoudig. In de wedstrijd mochten Brian Slaghuis en Martijn Plattje nog minuten meepakken. Voor Martijn betekende dit het debuut in SDO 1.

Volgende week zaterdag, 17 september, speelt SDO 1 in Culemborg tegen SGV 1. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur.

SDO 2 vist net achter het net.

Onder het genot van het zonnetje klonk om 14.00 uur het eerste fluitsignaal. Al vroeg in de wedstrijd nam Unitas/Perspectief na twee benutte kansen, brutaal de leiding. SDO antwoordde vrij snel met twee tegendoelpunten waardoor de twee ploegen weer op gelijke hoogte kwamen. Unitas/Perspectief reageerde adequaat door snel door te stomen naar een stand van 3-7. SDO had veel kansen maar ging hier niet effectief mee om. Het gat werd helaas niet kleiner, waardoor de twee ploegen met een ruststand van 5-9 de kleedkamers opzochten. In de eerste helft heeft SDO een goed spel laten zien waarbij er gebruik gemaakt werd van veel dynamiek.

In de tweede helft probeerde SDO het gat van vier doelpunten te verkleinen. Na 15 minuten werd het gat teruggebracht naar 3 doelpunten, met een stand van 8-11. Toen brak er een cruciale fase aan waar SDO kon aanhaken met veel doelpogingen. Helaas werd hier het verschil tussen effectiviteit duidelijk en werd aan de kant van Unitas/Perspectief een doelpunt afgerond. SDO was verdedigend erg sterk en de tegenstander moest hard werken voor een doelpunt. Na het doelpunt van Unitas/perspectief kon SDO het gat van 4 doelpunten niet meer verkleinen en eindigde de wedstrijd in een eindstand van 11-15.

SDO 2 heeft weer vooruitgang geboekt met haar spel en hierdoor komen de eerste punten van het seizoen steeds dichterbij. Volgende week speelt SDO 2 om 13:15 in Veenendaal tegen SKF 5.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier