SDO knokt zich naar een verdiende overwinning

0
702

Afgelopen zaterdag trad het eerste team van korfbalvereniging SDO thuis aan tegen EKC 2000 uit het Drentse Emmen. SDO, dat fier bovenaan stond, kon vandaag goede zaken doen voor het klassement. De bezoekers stonden namelijk op een derde plek en hadden twee punten minder vergaard dan de nog ongeslagen Westerhaarders.

De thuisploeg wilde scherp starten, maar dit plan kwam niet echt uit de verf. In de beginfase maakten de SDO’ers aanvallend veel foute keuzes en wisten de korf moeizaam te vinden. Hierdoor stond het na 7 minuten pas 1-1. Vervolgens wist het andere aanvalsvak na de vakwissel vlot twee keer tot scoren te komen, 3-1. SDO sloeg dus een gaatje en behield deze daarna. Na 20 minuten gespeeld te hebben, stond er een 5-2 tussenstand op het bord. Plotseling deed EKC 2000 iets terug, en vond de aansluiting, 5-4. In de slotfase van de eerste helft was SDO heer een meester, creëerde kans op kans, maar vergat deze af te ronden. Na meerdere gemiste doelpogingen viel er toch nog een doelpunt te vieren voor rust aan de zijde van de Oranjehemden, 6-4. Dit was tevens de ruststand.

Na rust probeerde SDO de draad weer op te pakken. Er werd immers redelijk goed gespeeld, alleen het afrondingspercentage moest omhoog. Toch had de thuisploeg moeite om de bezoekers van zich af te schudden. De Drenten deden er alles aan om de Tukkers af te stoppen. In eerste instantie wisten de Oranjehemden niet los te komen, want na 10 minuten in het tweede bedrijf was het 7-6. Maar daarna liet de thuisploeg zien waarom men koploper is. De ploeg schakelde op en liep uit naar 9-6. De ban was doorbroken, de Reas-formatie liep vervolgens weg van EKC 2000. In de slotfase kwam de voorsprong van SDO niet meer in gevaar. Einduitslag SDO – EKC 2000: 13-7

Een moeizame maar terechte overwinning voor het vlaggenschip van SDO. Met deze zege behoudt de ploeg logischerwijs de koppositie. Volgende week moeten de Westerhaarders afreizen naar Lemmer om daar te spelen tegen het eerste team van de gelijknamige club. Deze wedstrijd begint om 17:00 uur.