SDO doet zichzelf tekort

0
342

Afgelopen zaterdag speelde SDO de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie. De Westerhaarse formatie ging op eigen veld de confrontatie aan met Regio ’72 uit Vaassen. Het eerste duel tussen deze ploegen werd gewonnen door de Gelderlandse bezoekers. Bij SDO stond de gelouterde Anno Sportel in de basis.

Om 15:30 uur floot de arbiter onder prima weersomstandigheden de wedstrijd in. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat de ploegen zeer aan elkaar gewaagd waren. Vooral verdedigend gaven beide teams weinig weg. Hierdoor waren de doelpunten zeer schaars in het eerste gedeelte van dit duel. Na 20 minuten was pas de tweede vakwisseling bij een 2-2 tussenstand. In de slotfase van het eerste bedrijf vielen maar twee ballen door het gele mandje, beide aan Westerhaarse zijde. Door deze treffers gingen de ploegen rusten bij een 4-2 voorsprong in het voordeel van de Oranjehemden. Na de korfwisseling wist Regio spoedig de stand weer gelijk te trekken. Vervolgens gingen de ploegen gelijk op en was het stuivertje wisselen.

Halverwege de tweede helft stond het 7-7. In het slot van dit duel gingen beide partijen vol voor de winst. Vijf minuten voor het einde was het 8-8 en kon het nog steeds alle kanten op. Het kwartje viel in het voordeel van de ploeg uit Vaassen. Zo bleef SDO achter met lege handen.

Einduitslag SDO – Regio: 8-10

SDO had vandaag alle kansen om zich te revancheren op Regio, maar wist wederom te weinig tot scoren te komen. De ploeg had in verhouding tot het eerste duel verdedigend de zaakjes wel op orde.
Door deze nederlaag eindigt SDO op de derde plaats en is men verzekerd van klassebehoud. Nu gaat de ploeg van Rick Zomer, na een weekje rust, zich voorbereiden op de zaalcompetitie. Op donderdag 2 november oefent de Reas-formatie in Almelo tegen Achilles en op zaterdag 4 november thuis tegen KIOS. Op 11 november start de competitie.