SDO 1 moet buigen voor de koploper

0
1864

Afgelopen zaterdag mocht het oranje legioen uit Westerhaar het thuis opnemen tegen de koploper Hellas ’63. Hoewel van tevoren duidelijk was dat punten halen een uitdaging zou worden, was dit niet een onmogelijke taak voor de Oranjehemden. Na een paar fraaie aanvallen en goed verdedigingswerk, werd het eerste doelpunt gemaakt aan de kant van SDO, 1-0. Ondanks het snelle eerste doelpunt, duurde het even voordat het de stand werd uitgebreid. Helaas voor de Reas-/ O&O-formatie, wisten de tegenstanders na een poosje de korf te vinden en dit ook meerdere malen, stand 1-4. Hier liet SDO 1 het niet bij zitten en het kwam terug tot een 3-4 tussenstand. Na effectieve aanvallen aan beide kanten liep de stand de eerste helft nog een beetje op. Ruststand 4-6.

Na de rust wisten de Oranjehemden als eerste een doelpunt te maken, 5-6. Desalniettemin wist Hellas ’63 mee te scoren, gedurende de gehele tweede helft. Hoe hard het oranje offensief ook probeerde doelpunten te maken om op gelijke hoogte te komen met de uitploeg, lukte dit de thuisploeg niet. Dit werd mede veroorzaakt door de scherpheid en professionaliteit van de uitploeg en de slechte afronding van kansen op cruciale momenten van de thuisploeg. Hierdoor liep de thuisploeg constant achter de feiten aan. Eindstand 8-12.

Hoewel de focus goed zat, er weinig fouten werden gemaakt en SDO 1 een goede wedstrijd heeft gespeeld, was het niet aan de Westerhaarders gelegen om punten in de wacht te slepen, waar misschien één punt terecht zou zijn geweest. Volgende week reist SDO 1 af naar EKC 2000 1 in Emmen om de laatste wedstrijd op het veld te spelen voordat het de zaal in gaat.