Schooldammen de Fontein locatie Asterstraat

0
1683

dammen
WESTERHAAR _ Op de vrije woensdagmiddag kwamen maar liefst 32 jeugdige damenthousiasten van de basisschool de Fontein locatie Asterstraat naar het clublokaal van jeugddamclub Witte van Moort om te strijden om het damkampioenschap van hun school. Het werd een bijzonder spannend toernooi waarbij diverse barrages noodzakelijk waren om het eindresultaat te bepalen.
In de jongste groep, de leerlingen van groep 3 en 4 eindigden Ramon Wessels en Esther van Nuil op een gedeelde 1e plaats waarna een barrage moest bepalen wie zich kampioen mocht noemen. In deze barrage toonde Ramon zijn kracht en behaalde overtuigend het kampioenschap. Beide plaatsten zich voor de finale om het algemeen kampioenschap voor basisscholieren in deze leeftijdscategorie.
In de klasse groep 5 en 6 was Leonie Wessels, de grotere zus van Ramon, veruit de sterkste. Met een maximale score won ze haar groep en ook in de finale met de winnares van de andere groep, Marit Derks, toonde ze aan dat de Overijssels kampioene een klasse apart was.
De spanning was het grootst bij de leerlingen van groep 7 en 8. Nadat in de groepswedstrijden al een barrage noodzakelijk was tussen Raymon Hessink en Frank van Nuil om te bepalen wie zich groepswinnaar mocht noemen en doorging naar de finale ging het in deze finale nog spannender aan toe. Raymon Hessink won de strijd in zijn groep maar stuitte in de finale op zware tegenstand van Anno Vos. Nadat de eerste twee partijen in remise eindigden werd er overgeschakeld op een partij met de klok. Ook deze partij dreigde op remise uit te draaien maar door de tijdsdruk maakten beide spelers een fout maar die van Raymon Hessink bleek fataal waardoor Anno Vos zich tot kampioen mocht laten kronen. Al met al een fantastisch kampioenschap waarbij de jeugd liet zien dat Westerhaar nog warm loopt voor het dammen.

   80_1024    81_1024
               Raymon Hessink en Frank van Nuil  
                      strijden hier om de beker

Op woensdagmiddag 30 januari sluit de O.B.S. De Blokstoeke de rij van basisscholen die zal strijden om het kampioenschap van hun school waarna de algemene finale volgt.
Uitslagen groep 3 en 4:
1. Ramon Wessels, 2. Esther van Nuil, 3. Youri Jansen, 4. Robin Roelofsen en 5. Samara Ekkel.
Uitslagen groep 5 en 6:
1. Leonie Wessels, 2. Marit Derks, 3. Gisela Noppers, 4. Yarnick Boertje en 5. Dennis Mulder.
Uitslagen groep 7 en 8:
1. Anno Vos, 2. Raymon Hessink, 3. Marco Hessink, 4. Frank van Nuil en 5. Samantha Holthuis.

Meer foto`s in het fotoalbum-2008

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier