SCHEIDSRECHTER DOET SECOND DRIBBLE DAS OM.

0
1020

Het 2de rolstoelteam van basketballvereniging Second Dribble heeft op de laatste officiële competitiedag 2 nederlagen geleden Het waren 2 wedstrijden waarbij vooraf de uitslag niet viel te voorspellen. De eerste ging tegen JBC-Noorderhaven-3. Deze wedstrijd werd aangevangen met een gelijk opgaand scoreverloop wat een 6-6- ruststand tot gevolg had. In het derde kwart kon geen van beide teams tot scoren komen. In het vierde kwam Second Dribble na een 10-6 achterstand keurig terug in de wedstrijd tot 10-10. Een verdedigingsfout 10 seconden voor afloop had tot gevolg dat de wedstrijd verloren ging met een stand van 12-10 De tweede wedstrijd tegen rivaal HSVB uit Haren stond volledig in het teken van scheidsrechter Henriëtte Veld.
De wedstrijd begon dramatisch voor Second Dribble. De eerste helft werd afgesloten met een achterstand van 11-3, dus een ruime nederlaag op komst. Echter goed verdedigen en overleg in de aanval zorgde ervoor dat het derde kwart werd afgesloten met een voorsprong van 16-11. De tegenstander zag het gevaar tijdig in en liet Rene Lubbers plaats nemen in het veld wat weldra een voorsprong van 17-16 voor HSVB betekende. Vanaf dat moment was het de wedstrijd van genoemde scheidsrechter. Harold Botter9Westerhaar) viel met rolstoel achterover waarop door collega scheidsrechter werd gefloten waardoor de baal “dood” was. Dit signaal werd door mevr. Veld volkomen genegeerd, waarop HSVB een beslissende voorsprong van één punt nam. De ziedende coach Henk vd Gouw tekende protest aan tegen deze uitslag. Ook dit werd door de scheidsrechter schouderophalend afgedaan. Al met al een zaterdag met een nare nasmaak.