Samenwerking voor -De Strijd-

0
462

Donderdagavond 7 november is Oranjevereniging Westerhaar-Vriezenveensewijk de samenwerking aangegaan met de inwoners van het dorp. Er waren veel belangstellenden naar Kulturhus “De Klaampe” gekomen om uitleg te krijgen over “De Strijd”.

Voorzitter Herman Wessels heette iedereen van harte welkom en gaf daarna het woord aan Sjoerd van Baars, interim-bedrijfsleider van Kulturhus “De Klaampe”. De Oranjevereniging is tijdens de voorbereiding de samenwerking aangegaan met korfbalvereniging SDO en Kulturhus “De Klaampe.

“De Strijd” wordt een ouderwets gezellige zeskamp in een modern jasje. Het zal jaarlijks plaatsvinden op Koningsdag. De eerste strijd is dus 26 april 2014.

Introductie scheiding

De insteek is samenwerking, maar met een gezonde dosis strijd. Dit hoopt men te bereiken, door de verenigingen van het dorp zelf spellen te laten bedenken. Hoe het spel gemaakt wordt, hoe het eruit ziet of waarvan het gemaakt wordt maakt niet uit, als het maar spectaculair, spannend en uitdagend is voor de teams en hilarisch om naar te kijken voor het publiek. De spellen moeten afwisselend zijn, daarom zijn er 7 categorieën bedacht, waarbinnen het moet passen. De categorieën zijn Snelheid, Kracht, Denkwerk, Behendigheid, Samenwerking, Conditie en Creativiteit. Er mogen uit één categorie meerdere spellen zijn. Het eindspel, “De Eindstrijd” wordt door de Oranjevereniging verzorgd.

Het team moet bestaan uit 8 á 10 personen. Het mag een damesteam, herenteam of een gemixt team zijn. De minimale leeftijd is 14 jaar. Elk team verzint een ludieke naam waaronder het zich inschrijft. Denk bij een team aan sportverenigingen, buurtverenigingen, familie, maar ook kun je individueel een team bij elkaar zoeken. De inschrijvingskosten bedragen € 49,00, waarvan na “De Strijd” elk deelnemende team voor € 25,00 aan consumptiemunten terugkrijgt.

Er wordt gestreden voor de eer en een wisselbokaal. Deze is gemaakt in de vorm van een strijdbijl. Elk jaar komt er een gegraveerd plaatje op met de naam van het winnende team. De bokaal krijgt een goed zichtbaar plekje in Kulturhus “De Klaampe”.

Iedereen kan zich opgeven, zowel voor een spel als voor een team, voor 31 december 2013 via info@oranjeverenigingwesterhaar.nl.
Voor verdere informatie kunt u terecht op www.oranjeverenigingwesterhaar.nl.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier