Safe your Traffic

1
1143

Meldpunt verkeersonveiligheid
Er zijn veel verkeersonveilige plaatsen in de gemeente Twenterand. Bijna elke Twenterander heeft met dit probleem te maken. Degene die met dit probleem te maken hebben, willen dit, in de meeste gevallen, graag aankaarten bij de gemeente. Helaas is voor veel inwoners en met name voor de jongeren de drempel te hoog om dit te gaan melden bij de gemeente. Voor dit probleem willen wij aan de inwoners van de gemeente Twenterand een oplossing bieden.
Jongeren

Introductie scheiding

Dit probleem geldt voor iedereen in Twenterand dus ook voor de jongeren. Misschien is het wel de grootste groep die door dit probleem wordt getroffen . Vooral de jongeren bewegen zich voort met de fiets en zijn zeer kwetsbaar. Onder deze groep is veel ergernissen over de gevaarlijke verkeerssituaties. De meeste jongeren denken echter dat het heel veel werk is om deze situaties te melden. Als jongerenraad kunnen wij hier een oplossing voor bieden door een laagdrempelig meldpunt te openen. Het verkeersonveiligheidprobleem kunnen we niet oplossen, maar wij kunnen er wel voor zorgen dat dit probleem inzichtelijk wordt gemaakt en op de politieke agenda geplaatst kan wordt. Dit kan alleen als veel mensen en met name de jongeren de gevaarlijke situaties melden.

Meldpunt

De manier waarop ik dit probleem inzichtelijk wil maken is door middel van het openen van het meldpunt ´´Safe your Traffic´´. Bij dit meldpunt kunnen alle mensen uit de gemeente Twenterand melden waar zij verkeersonveiligheden signaleren.
Dit meldpunt moet voor een periode van zes maanden worden geopend. Na deze zes maanden worden alle meldingen die zijn binnengekomen verwerkt en geanalyseerd. Met deze gegevens kan duidelijk worden aangegeven waar de problemen liggen en wat expliciet de problemen zijn. Ook kan op basis van deze gegevens een prioriteiten lijst worden samengesteld. Op deze lijst moeten de locaties komen te staan die volgens de inwoners van de gemeente Twenterand het meest onveilig zijn. Na deze zes maanden moet bekeken worden of het meldpunt langer openblijft of dat het gesloten wordt.

Mogelijkheden

Melden kan met een reactie op deze website en via de mail:
JONGERENRAADTWENTERAND@GMAIL.COM

1 REACTIE

  1. De Elsgraven
    in de bocht wijnig zicht en gevaarlijk dagelijks gaan hier kinderen door de straat maar de bocht is niet in te zien door hoge groene conieveren ruim 2,50 meter hoog belemeren de zicht in de bocht veder de elsgraven carport ook bij die gevaarlijke bocht staat strak aan de straat en begroeit met groen dus geen zicht van rechs verkeer en dit alles in de vervelende bocht waar ook nog is regel matig auto,s op de stoep staan of er naast dan kun je er bijna niet langs en nog minder zicht ik hoop dat hier is met goede ogen na gekeken word de elsgraven in westerhaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier