SABINE UITSLAG NA BEËDIGING METEEN IN DEBAT

0
745

sabine_125
TWENTERAND – Sabine Uitslag (Westerhaarse van geboorte) wordt dinsdag beëdigd als Tweede Kamerlid. “Erg spannend en erg leuk”, aldus Uitslag in een gesprek op Delta FM. Ze vervangt de komende 16 weken de zwangere CDA`er Mirjam Sterk. Het is voor het eerst dat een Tweede Kamerlid wordt vervangen tijdens een zwangerschap.

Uitslag is al volop bezig in Den Haag, want sinds januari 2007 is ze werkzaam bij het Wetenschappelijk Instituut. Ze heeft intussen al heel wat stukken ingelezen. Dinsdag gaat ze gelijk aan de slag in het debat over zwerfjongeren.

Sabine Uitslag bemoeit zich in de Tweede Kamer vooral met de onderwerpen duurzaamheid, energie, gezondheidszorg en onderwijs. Dagelijks houdt zij zich bezig met zgn. maatschappelijke vernieuwers. Een mooi voorbeeld daarvan vindt ze het project `Leren op z`n Jan Boeren fluitjes`. Twee Twentse vrouwen vangen op een boerderij kinderen op die zijn uitgevallen op school. Daar krijgen de kinderen structuur in hun eigen leven om daarna weer terug te keren op school.

“Politiek is leuk”, zegt Uitslag op Delta FM. “Ik ben goed opgevangen binnen de CDA-fractie en intussen klaargestoomd om vanaf dinsdag goed van start te gaan”.
Haar stoel? “Ik kom achter meneer Wilders te zitten.”(DeltaFm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier