Ruime overwinning voor eerste damteam Witte van Moort

0
749

In de zesde ronde van de clubcompetitie nam het eerste team van Damclub Witte van Moort het in het eigen clubgebouw aan de Asterstraat op tegen De Waarddammers. De Zuid-Hollandse promovendus had tot nog toe alle wedstrijden nog verloren en het was aan de Westerhaarders om deze reeks te verlengen. De gasten misten enkele sterkhouders waardoor Witte van Moort op papier zeer nadrukkelijk favoriet was.

Via een laveerpartij haalde Bert Aalberts het eerste punt binnen tegen Thijs Verboon. Vervolgens kwam Witte van Moort met een dubbelslag op een comfortabele voorsprong. Martijn de Leeuw nam het op tegen Peter de Hek. Laatstgenoemde verstopte zich niet en dat leverde een leuke partij op. De opzet van De Hek was misschien toch te riskant en met sterk positiespel wist De Leeuw dan ook te winnen. Thijs van den Broek trof invaller Kees Brandwijk en wist de nodige spanningen te creeëren. Met positioneel sterk spel, gestoeld op een schitterende finesse die evenwel niet op het bord kwam, trok Van den Broek de punten naar zich toe.

Het was nog maar de vraag hoe duurzaam deze 5-1 voorsprong was, want er hing nadrukkelijk een tegentreffer in de lucht. Yuen Wong was na een moeizame eerste partijhelft tegen Peter Hartog slachtoffer geworden van een wending en het zag er slecht uit. Wong wist er nog knap een punt uit te peuren. Ook Jan van Dijk leek niet de bovenliggende partij te zijn. In een interessante pot zocht hij de randen op terwijl tegenstander Rik Verboon het centrum bezette. Er werd afgewikkeld naar een eindspel wat er remiseachtig uitzag maar na een fikse blunder van Verboon ging de Friese speler er zelfs nog met de overwinning vandoor.

Toen stond het pardoes 8-2 voor Witte van Moort en was het alleen nog maar de vraag hoe groot de overwinning zou gaan uitvallen. Hoewel het op veel borden erg spannend was eindigden alle resterende partijen in remise. Bij Gil Salomé en Wim Kalis was dit na een partij in klassiek stramien de logische uitslag. Peter Hoopman moest echter spitsroeden lopen tegen de veertienjarige invaller Bart van Soest. Hoopman probeerde in klassiek van alles om zijn jonge tegenstander uit evenwicht te krijgen maar die speelde sterk en Hoopman werd flink naar achter gedrukt. De speler van Witte van Moort rechtte de rug en dwong remise af. Gerbrand Hessing had het betere van het spel tegen invaller Arie van Genderen maar zijn tegenstander hield in het eindspel het hoofd koel genoeg. In een mooie aanvalspartij had Herman Hilberink goede kansen maar na een minder alerte voortzetting kon Anton Kosior het grootste verliesgevaar inbannen. Hilberink hield wel voordeel maar genoeg voor de winst was dit dus niet. Het slotakkoord was voor speler/trainer Jean-Marc Ndjofang. In een sterke aanvalspartij leek ‘El Animal’ goede winstperspectieven te hebben maar Shammie Kasnadi ontsnapte.

Via drie overwinningen en zeven remises werd het dus 13-7. Een ruime en verdiende overwinning. Doordat iedereen bovenin won blijft Witte van Moort vijfde staan, maar hebben ze nu wel een ruime marge van drie punten op naaste achtervolger Hoogeveen. De laatste wedstrijd van 2022 is in en tegen datzelfde Hoogeveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier