Rolstoelbasketballers winnen dankzij sterke verdediging.

0
624

Het eerste rolstoelteam van basketbalvereniging heeft afgelopen zaterdag in Eindhoven goede zaken gedaan. Voor slechts één wedstrijd moest de reis naar Eindhoven worden gemaakt omdat HSVB uit Haren de wedstrijden had afgezegd en deze dus reglementair met 20-0 werd gewonnen.
De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Woody Blues uit Woubrugge. Vooraf hoefde men zich over deze wedstrijd niet echt zorgen te maken maar onderschatting of zelfoverschatting kan snel nare gevolgen hebben. Gelukkig wist de Hoogeveensche coach Henk van der Gouw deze argumenten vooraf uit de hoofden van de spelers te praten. Vanaf het beginsignaal werd de verdediging zeer goed gesloten gehouden zodat de tegenstander niet tot scoren kon komen. Maar door de goed verzorgde verdediging werd niet voldoende aandacht aan de aanval besteed waardoor de eerste periode werd afgesloten met slechts een 6-0 voorsprong. In de tweede periode werd de fastbreak goed gehanteerd waardoor deze werd afgesloten met een 22-4 voorsprong. Deze ruststand echter tot gevolg dat de tweede speelhelft rustig werd aangevangen en ook werd uitgespeeld waardoor er een einduitslag op papier kwam te staan van 35-10. In deze wedstrijd was “good old” Dick van de Wetering topscorer met 14 punten, 40% van de totaalscore, voorwaar geen slecht resultaat.
De volgende, laatste, speelronde is van groot belang. Dan wordt de laatste wedstrijd gespeeld tegen de koploper waarop men nu nog een achterstand heeft van 2 punten. Na deze wedstrijddag worden er nog play-offs gespeeld om uiteindelijk de kampioen te bepalen in deze landelijke B-competitie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier