Reisverslag Westerhaarders in Kenia (Deel-2)

0
648

logohousehopeandglory_411 Onze ervaringen in Tendwo. Iedere dag begint met een ontbijt, iedere dag hebben 2 personen corveé. Vervolgens gaan we tegen 09.00 uur naar de bouw, ‘t is ongeveer 10 minuten lopen vanaf het huisje van Ariette. Daar ontmoeten we de fundies, de metselaars. De samenwerking verloopt prima. De uitvoerder spreekt gebrekkig engels, maar met handen en voeten komen we een heel eind.

Onze taken bestaan voornamelijk uit het sjouwen van stenen, het maken van specie en het aangeven van overage bouwmaterialen.
Enkelen van ons zijn bezig met de omheining. Tegen drie uur gaan we moe, maar voldaan terug naar ons logeeradres. Het klimaat speelt hierbij een zeer grote rol. ‘t Is erg warm en drukkend. De luchtvochtigheid is hoog.

De bevolking is erg aardig. We hebben gegegeten bij twee families en beiden hebben een heerlijk maal voor ons bereid. Het eten is wel iets anders dan bij ons in Nederland. We eten bijna geen vlees, maar vooral groenten, aardappelen, rijst, pasta en veel verse vruchten. HEERLIJK.

Na de maaltijd, ca. 19.00 uur begint het donker te worden(echt pikkedonker) en we gaan dan ook zeer vroeg naar bed.
t Is vandaag 26 juli en we zijn in Nairobi. We hebben ons werk af en gaan nu enkele dagen op safari. Nu even lekker relaxen, want het werk was best zwaar en de leefomstandigheden niet zoals we thuis kennen.

Groeten vanuit Nairobi en tot mails.
kenia3_316 kenia2_274

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier