Puntendeling voor eerste team Denk en Zet/Witte van Moort

0
1857

De vijfde ronde van de clubcompetitie bracht het eerste team naar Wageningen voor het treffen met WSDV. Een team dat sinds enkele jaren in de ereklasse actief is en zich daar ook prima staande weet te houden. Voor het eerste dus een uitdaging om in deze uitwedstrijd tot een goed resultaat te komen.

De loting wees uit dat er enkele kansborden waren maar over het algemeen lag het toch erg dicht bij elkaar. Dat gold zeker voor de partij die Marino Barkel speelde tegen Rik Keurentjes. In de opening nam de talentcoach een grote ruil waarna de partij snel richting remise ging. Een flinke tegenvaller was de nederlaag die Gerbrand Hessing leed. Tegen Matthias de Kruijf kwam Hessing in een hem bekende opening terecht. Toen Hessing op eigen kompas verder moest raakte hij het spoor helaas bijster. Odin Mol had tegen voormalig Nederlands kampioen Wieger Wesselink aantrekkelijk spel maar Wesselink verdedigde zich goed waarna het remise liep.

De stand werd gelijkgetrokken door Peter Hoopman. Tegen Heike Verheul ging hij vol in de omsingeling. De aanval van Verheul leek met elke zet aan kracht te winnen maar toen zij de tactische mogelijkheden van Hoopman uit het oog verloor wist Hoopman schijf- en partijwinst af te dwingen. Bert Aalberts nam het op tegen de Wageningse kopman Jan Groenendijk. Gelet op de voorgeschiedenis tussen beide spelers met recht een kansbord voor Wageningen, maar Aalberts speelde dit keer solide en sterk genoeg om remise te scoren.

Vadim Wirny nam het op tegen de degelijke Marcel Monteba. Na een bijzondere opening bleef een uitgewoede positie over met een licht voordeeltje voor Wirny. Helaas wist Wirny dit voordeeltje niet uit te bouwen waarna de stand remise liep. De partij tussen Herman Hilberink en het jeugdtalent Machiel Weistra eindigde ook onbeslist. Niet zonder slag of stoot, want beide spelers speelden voor de winst. Uiteindelijk leidde een combinatieve explosie tot de remise.

Yuen Wong speelde een interessante partij tegen Johan Sterrenburg. De omtrekkende bewegingen van Wong leken in het late middenspel beloond te worden. Helaas koos Wong voor een verkeerd plan waarna zijn tegenstander kon ontsnappen. Gil Salome speelde lang een prima partij tegen Jesse van Beek maar na een onnauwkeurigheid in het middenspel moest hij verdedigen. Dit deed hij echter met verve waardoor het evenwicht in de partij – en wedstrijd – bewaard bleef. Tot slot speelde Jan van Dijk een opmerkelijke partij tegen Ester van Muijen. Van Dijk was weer volop aan het provoceren maar het sterke tegenspel van Van Muijen maakte dat hij in het late middenspel tegen een ruïne aankeek. De teamnederlaag leek aanstaande maar Van Dijk rechtte de rug en wist toch nog een punt uit de stand te peuren. Eindstand 10-10.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier