Publieksdiensten Ommen en Twenterand gaan samenwerken

0
987

Veel inwoners hebben vooral te maken met de gemeente als het gaat om ID-kaarten, pas-poorten en rijbewijzen. Dat noemen we publieksdiensten. Daar vallen nog meer zaken onder, zoals de geboorteaangifte, het doorgeven van verhuizingen, het regelen van natu-ralisaties en de organisatie van verkiezingen. Voor de publieksdiensten werkt de ge-meente Ommen nu nog samen met buurgemeente Hardenberg. De samenwerking op dit gebied stopt eind dit jaar. Het is de bedoeling dat de gemeenten Ommen en Twenterand vanaf 1 januari op dit vlak gaan samenwerken.

Gemeenten hebben het soms lastig om de dienstverlening aan inwoners optimaal te organiseren. “Daarom zoeken ze vaak de samenwerking met andere gemeenten om die dienstverlening op peil te houden”, weet burgemeester Hans Vroomen van de gemeente Ommen. “Er is een goede basis en wederzijds vertrouwen voor een goede samenwerking. Deze samenwerking met Twenterand waarborgt vanaf 1 januari de dienstverlening aan onze inwoners.”

Samen sterk
Burgemeester Hans Broekhuizen van de gemeente Twenterand is óók blij met de samenwer-king. “Door samen te werken kun je nu eenmaal meer bereiken”, aldus Broekhuizen. “Samen ben je bijvoorbeeld sterker richting leveranciers en interessanter als werkgever. Maar nog be-langrijker is dat je samen minder kwetsbaar bent. Er staat straks een grotere organisatie die de publieksdiensten voor beide gemeente gaat verzorgen. Daar is de gemeente Ommen bij gebaat, maar ook de gemeente Twenterand.”

Betrouwbare dienstverlening
De gemeenten Twenterand en Ommen werken al grotendeels op dezelfde wijze en met dezelfde systemen. Daardoor is de verwachting dat inwoners ook niet zo heel erg veel gaan merken van de overgang. Op het oog verandert er dus niet zoveel. Inwoners in beide gemeenten kunnen blijven rekenen op vaste gezichten en op betrouwbare dienstverlening in hun eigen gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier