Prima competitiestart voor SDO

0
819

Donderdag 15 september
Na een prima voorbereiding, stond afgelopen donderdag de eerste wedstrijd voor promovendus SDO in de derde klasse op het programma. Titelkandidaat Hellas ’63 uit Nunspeet kwam op bezoek in Westerhaar.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden ter ere van de overleden oud-voorzitter en tevens vader van één van de selectiespelers, Klaas Schuldink. Na dit eerbetoon aan deze zeer geliefde clubman, floot de scheidsrechter van dienst de wedstrijd om 20:15 uur in.

Vanaf minuut één was Hellas de bovenliggende partij. SDO verweerde zich kranig, maar moest lijdzaam toezien hoe de bezoekers hun overwicht wisten om te zetten in een ruime voorsprong. Bij rust stond het 1-8.

Na rust bleef SDO goed partij bieden, al bleef Hellas wel de betere ploeg. De Oranjehemden kregen wel meer loon naar werken; de bal ging vaker door het gele mandje. In een toch wel fysieke tweede helft, vielen de doelpunten om en om. Hierdoor kwam de zege van de bezoekers niet meer in gevaar. Einduitslag SDO – Hellas ’63: 7-16

Zaterdag 17 september
Twee dagen later reisden de SDO’ers af naar Drenthe om daar te spelen tegen naamgenoot SDO. Het weer was de hele dag wisselvallig, maar bij de mooie accommodatie, nabij openluchtmuseum ‘Ellert en Brammert’ in Schoonoord, bleef het de gehele wedstrijd droog. Voor de start van de wedstrijd hadden beide ploegen naast hun naamgenootschap nog een overeenkomst: beide teams verloren hun eerste wedstrijd en hadden dus nog geen punten weten te verzamelen.

Het begin van de wedstrijd was voor het in oranje spelende SDO, de bezoekers uit Westerhaar. De Oranjehemden hadden het initiatief en namen de leiding. Deze voorsprong kon de ploeg van Marco Groothuis de hele eerste helft handhaven, maar het gaatje met de blauwe SDO’ers uit Schoonoord was bij rust maar twee doelpunten, 5-7.

Na rust wisten de Twentse SDO’ers makkelijker de korf te vinden en liepen zo weg van de Drentse blauwen. Gezien het spelbeeld was dit ook meer dan terecht. Het werd 6-12. Na drie opeenvolgende doelpunten van de thuisploeg, stelden de Tukkers orde op zaken door het gat weer te vergroten ten opzichte van de Schoonoorders. En zo haalden de Westerhaarders uiteindelijk vrij eenvoudig de wedstrijd binnen. Einduitslag SDO (S) – SDO (W): 11-19

Zaterdag 24 september
Volgende week zaterdag, 24 september speelt SDO thuis tegen Elko, de ploeg waarmee de Westerhaarders vorig seizoen promoveerden. Het duel  begint om 15:30 uur. Voorafgaand aan dit duel neemt het tweede team om 14:00 uur het eveneens op tegen Elko.