Politie ontvangt honderden meldingen over afpersmail

0
2474

De politie heeft honderden meldingen ontvangen over een afpersmail, waarin wordt gedreigd met het verzenden van een intieme video. 
Landelijk zijn er inmiddels “enkele honderden meldingen” ontvangen, vertelt rechercheur Robert Weedage aan Tubantia. Slechts een handjevol van de ontvangers zou de oplichters na de dreigmail geld hebben betaald.

De e-mail in kwestie werd begin deze maand opgemerkt door de Fraudehelpdesk. In het bericht wordt beweerd dat hackers zijn ingebroken op de computer van het slachtoffer en dat met de webcam videobeelden zijn gemaakt bij het bezoeken van een pornosite. 

De verzenders dreigen die beelden naar vrienden van het slachtoffer te sturen, tenzij er 500 euro aan bitcoin wordt overgemaakt. 

Bluf
Volgens de politie wordt in het bericht gebluft. De oplichters zouden niet werkelijk zijn ingebroken op computers, maar dit beweren in de hoop dat iemand geld overmaakt. Slechts een handjevol mensen zou de oplichters tot nu toe hebben betaald.

Volgens Weedage neemt de politie de zaak hoog op, omdat de e-mails voor veel onrust en angst zorgen. “Er wordt gesproken over gehackte computers. Dat geeft mensen een onveilig gevoel.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier