Politie controleert na veel bromfietsongelukken

0
628

logo_pollitieBromfietsers zijn relatief vaak bij een ongeluk betrokken. Dat was voor de politie donderdag reden een bromfietscontrole in Twenterand te houden.
Bij een kwart van alle verkeersongelukken in de gemeente Twenterand is een bromfietser betrokken. Verleden jaar waren er twintig gewonde bromfietsers. Dat is veel, méér dan het landelijk gemiddelde, ook méér dan in andere plattelandsgemeentes zoals Tubbergen.

Waarom dat nou zo is, is niet helemaal te zeggen. Volgens bureauchef Harry Zonder van de Twenterandse politie komt het mede doordat scholieren in Twenterand ver moeten rijden naar scholen voor voortgezet onderwijs. „Ze moeten vaak ver en dan is de verleiding groot om ook wat harder te gaan”, aldus Zonder. Maar dat geldt ook wel voor andere plattelandsgemeentes, realiseert hij zich.

Het zou ook kunnen komen doordat de jeugd in Twenterand het idee heeft dat de pakkans vrij klein is. Daar gaat de politie Twenterand wat aan doen. Donderdag werd een grote controle, vooral gericht op bromfietsen, gehouden. Eerst aan de Bouwmeesterstraat, later op een paar andere plekken.
Ook reden een paar motorrijders van de politie rond om speciaal op het rijgedrag van bromfietsers te letten. De politie Twenterand is van plan de komende tijd meer van deze controles te houden. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier