Paralympisch Goud op OBS “De Blokstoeke”

0
776

De kinderboekenweek gaat over het thema “worden wat je wil” en daar kan natuurlijk niemand beter over vertellen dan Jennette Jansen, oud leerling van OBS “De Blokstoeke” en Paralympisch goud winnares… en dat deed ze geweldig goed, goud waardig!!
De rode loper lag uit, de zenuwen gierden door de keeltjes, tekeningen waren er gekleurd, hele kunstwerken, een speciale eremedaille in elkaar gedacht en gemaakt, de hele week stond in het teken van deze speciale gast. En nu was het dan eindelijk zover, een ereboog werd gemaakt en daar kwam ze, in vol ornaat, met wedstrijdfiets, in het oranje… het was spannend… heel spannend, een echte gouden en bronzen medaille winnares op de paralympische spelen… Jennette Jansen!!

Na dit feestelijke onthaal werd Jennette als oud leerling gehuldigd en benoemd tot erelid van De Blokstoeke. Dani en chanoa, twee leerlingen uit de leerlingenraad, hebben haar gehuldigd en de zelfgemaakte speciale ere medaille omgedaan. Ze kreeg een daverend applaus die in Tokio nog te horen was. Na de huldiging ging Jennette naar iedere groep waar ze vertelde over haar beroep: Topsporter.
De kinderen konden alles vragen. In iedere groep hadden de kinderen meer interesse in Jennette zelf en met name waarom ze geen benen had en wat ze allemaal kon. Jennette antwoord hier openlijk op, ze neemt iedere vraag serieus en verteld over de operaties, de protheses, waarom ze geen protheses meer wilde en dat ze met de rolstoel veel meer mobiel is en zich makkelijker en sneller kan verplaatsen. Als dit allemaal helder is en er geen vragen meer zijn over hoe ze winkelt, naar de wc gaat, naar bed gaat, of ze een benedenbed heeft, of ze trap loopt en of ze ook autorijd en hoe ze stuurt, remt, gas geeft etc, is het tijd om alles te vertellen over haar beroep.
Jennette traint iedere dag, trainingen van vier uur of intervaltrainingen in de morgen en middag, van haar manager krijgt ze te horen welke trainingen ze moet doen, hoe lang, op welke manier, met hoeveel kracht ze moet fietsen, en dat ze, ook als ze geen zin heeft, haar fiets pakt en hier de km mee maakt die in haar trainingsschema staan. Ook gaat ze naar de sportschool en traint ze in haar garage als het buiten slecht weer is. Jennette verteld dat ze begonnen is met gewoon basketbal, daarna met rolstoelbasketbal en dat ze het gesleep met de spullen niet zo leuk meer vond en daarna is overgestapt op de fiets.
Jennette laat zien hoe ze in de fiets zit, hoe deze beweegt, ze verteld hoe het met de wielen zit, de fiets speciaal op maat voor haar is gemaakt en dat ze een boordcomputer heeft die alles opslaat. De kilometers die ze rijd, hoe lang ze fietst, haar hartslag, hoeveel kracht ze heeft met fietsen, maar ook hoe laat het is ( altijd handig). Ze laat zien welke helm ze op heeft, welke bril. Tussendoor draait Jennette haar hand niet om om ook nog twee gouden griffels uit te reiken aan Brayden uit groep 3 en Julia uit groep 4. Deze dame en heer hebben de mooiste tekening gemaakt en krijgen een kampioensapplaus van de hele klas.
Aan het eind haalt ze haar wedstrijd shirts uit haar tas. Het echte Team NL shirt en nog specialer, haar wereldkampioen shirt. Dit is een heel speciaal shirt waar alleen de wereldkampioen in mag fietsen. En ieder jaar moet dit shirt opnieuw verdiend worden. En wanneer jij hem wint mag jij als enige op de hele wereld in dit shirt fietsen. Wauw! Dit is haar beloning, het resultaat van iedere dag trainen en beter worden dan zichzelf.
Daarna kwamen er twee doosjes en twee wereldkampioen medailles uit de tas. In de doosjes zaten de bronzen en gouden medailles. Wie kan er nu zeggen dat ze een gouden en bronzen medaille van de paralympische spelen hebben vastgehouden…. Alle leerlingen van OBS “ De Blokstoeke”!!
Het was een geweldige morgen. De kinderen hebben genoten. Iedereen kwam op de foto met Jennette Jansen, wereldkampioen, paralympisch goud winnaar en prachtig mens. Niet alleen hebben de kinderen geleerd dat je met hard trainen en aan jezelf werken kan worden wat je wil maar nog belangrijker dat je in jezelf moet geloven, doen wat je graag wil, waar je blij van word, dan kun je ondanks wat dan ook Worden wat je wil….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier