Overzichtelijk, compleet en snel

0
638

Nieuw digitaal loket gemeente Twenterand

De gemeente Twenterand heeft een nieuw digitaal loket, waar inwoners voor alle producten, formulieren en aanvraagformulieren terecht kunnen. Een nieuw digitaal loket was hard nodig, aangezien de vorige productencatalogus behoorlijk was verouderd. Burgemeester Kobes, verantwoordelijk voor de portefeuille Dienstverlening, is blij dat het nieuwe digitale loket nu klaar is: “Het loket werkt snel, is overzichtelijk en compleet. Bovendien is het gemaakt vanuit het perspectief van de inwoner van Twenterand en dat spreekt mij zeer aan. Het is weer een stap vooruit in de verbetering van onze dienstverlening.”

Ten opzichte van het oude digitale loket, zijn er veel zaken verbeterd. De voordelen op een rij:
– één overzichtelijk en uitgebreid loket met daarin alle gemeentelijke producten, formulieren en aanvraagformulieren;
– als een inwoner informatie wil over een bepaald product, wordt niet alleen de informatie getoond van de gemeente Twenterand, maar ook van overige overheidsinstanties;
– formulieren zijn overzichtelijker en makkelijker in te vullen door de inwoner;
– loket is veel sneller geworden;
– wanneer een product besteld is, krijgt de inwoner hiervan een ontvangstbevestiging via e-mail. Zo weet de inwoner altijd dat het formulier binnen gekomen is bij de gemeente;
– wanneer het niet mogelijk is dat iemand een product besteld (de persoon is bijvoorbeeld geen inwoner van de gemeente) dan kan diegene niet verder na het inloggen met DigiD. Er verschijnt een melding, waarmee wordt voorkomen dat iemand voor niets een aanvraagformulier invult.

Bij het aanvragen van producten, moet de aanvrager inloggen met DigiD. De persoonsgegevens die bekend zijn bij de gemeente worden dan direct automatisch gevuld. Dat is niet veranderd ten opzichte van de oude situatie, maar nog wel steeds een groot voordeel. Betalen kan automatisch via bankrekening (I-deal) of credit-/visa card.

Het digitaal loket is te bereiken via www.twenterand.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier