OUDSTE BUURTVERENIGING WESTERHAAR HEEFT WEBSITE

1
1700

WESTERHAAR – Buurtvereniging `De Oude Bouw en Omstreken` uit Westerhaar-Vriezenveensewijk heeft sinds kort een eigen website. De website is opgezet door de heer G. Aalderink, die overigens ook bedreven is in het maken van portretfoto`s.
De Westerhaarse buurtvereniging wordt in de volksmond `De Buurt` genoemd en is opgericht begin jaren `30 van de vorige eeuw. De buurtvereniging is daarmee de oudste buurt van Westerhaar-Vriezenveensewijk.
Om een beetje een indruk te krijgen van de buurtvereniging kunt u kijken op de website www.members.home.nl/buurtoudebouw. U kunt op deze website algemene informatie vinden over `De Oude Bouw en Omstreken`, maar ook de reglementen voor lidmaatschap van de buurtvereniging en de samenstelling van het bestuur staat er op vermeld.
De ontstaansgeschiedenis van de oudste buurtvereniging mag opmerkelijk genoemd worden. Zo staat te lezen: “Omdat de dorpsbewoners vaak zo arm waren dat ze niet eens geld hadden om een paar fatsoenlijke schoenen of `s winters een dikke jas te kopen om naar de kerk en de begrafenis aan te trekken, is min of meer uit pure noodzaak De Buurt opgericht.”
Was er een sterfgeval in het gezin en je was lid, dan verzamelde de buurtvereniging 20 cent (nu € 0,09) per lid.
(deltafm)

1 REACTIE

  1. Hallo team van WD,

    Bedankt dat jullie de website van De Buurt even op deze manier onder de aandacht brengen. We krijgen nogal eens de vraag wat die buurtvereniging nu precies inhoud, en dat zal voor veel westerhaarders die regelmatig WesterhaarDigitaal bezoeken, nu in ieder geval duidelijk zijn.

    Er zit alleen een foutje in de link. Dit is http://members.home.nl/buurtoudebouw (dus zonder www)

    M.v.g. Gerald Aalderink.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier