Opwaartse lijn zet zich door voor Damclub Witte van Moort

0
514

logo-WvM.jpgWederom hebben de dammers van Witte van Moort uit Westerhaar een klinkende overwinning geboekt. In de vijfde ronde van de Nationale clubcompetitie moest de regerend landskampioen uit Westerhaar het opnemen tegen de ambitieuze damclub SNA, uit Heerhugowaard.
Door een snelle overwinning van Bon Vivant Gil Salomé op Theo Tesselaar boekte WVM de eerste van in totaal vier overwinningen. Salomé veraste Tesselaar door een leuke doorbraakcombinatie.
Vervolgens vergrote Marino Barkel de score door Nk-finalist Steven Wijker te verslaan.

Introductie scheiding

Na de gehele partij zwaar onder druk te hebben gestaan, zowel qua tijd, als positioneel, was er voor Wijker uiteindelijk in een 6 om 6 stand geen redding meer mogelijk. Daarna deelden Casper Remeijer en Sander Spaans de punten na een vrij rustige partij. Vervolgens kwamen ook Gerbrand Hessing en Mike Koopmanschap remise overeen, maar dit keer na een wildwest partij.
Invaller Bert Aalberts zette zijn voordeel in winst om na een sterk gespeelde strategische partij tegen Ritchie Wijnker, waardoor WVM uitliep tot een niet meer te overbruggen scoreverschil.
Andrej Kalmakov bracht middels een aantal dreigingen zijn tegenstander Richard Mooser wel in de problemen, maar deze hield het hoofd er keurig cool bij en liet zich niet verassen, waardoor de score op 10-2 kwam in het voordeel van de Westerhaarders. Na een heftig tijdnoodduel tussen Tomasz Miksa en Guido Verhagen bleek het behalve de tijdnood niet meer spannend, met remise als gevolg.
Edwin Twiest had lange tijd superieur tot gewonnen spel bereikt tegen Jan Groeneweg, maar kreeg de winst toch net niet rond. Als laatste waren Vadim Virny en Odin Mol nog bezig tegen respectievelijk Erik van Kampen en Dave Bleeker. Virny kwam niet door de taaie verdediging van zijn tegenstander heen en moest berusten in remise. Mol wist nog wel te winnen, al lag dit meer aan zijn tegenstander die in hevige tijdnood de remise uit handen gaf. Door de 14-6 overwinning klom Witte van Moort op naar de zevende plaats in de ranglijst.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier