Oppositie zegt vertrouwen in wethouder Idzinga op

1
1090

idzinga.jpgDe complete oppositie heeft tijdens de raadsverdagering dinsdagavond een motie tegen het handelen van wethouder André Idzinga ingediend. In de kwestie zwembaden in de gemeente hebben zij het vetrouwen in Idzinga opgezegd. De motie wordt later in stemming gebracht.

Volgens een verklaring die is voorgelezen door fractievoorzitter Gerjan Smelt van de ChristenUnie Twenterand heeft Idzinga ‘de gemeenteraad een onjuiste voorstelling van zaken geven toen hij het collegevoorstel over de toekomst van de zwembaden in Twenterand verdedigde’. De wethouder zou volgens de voltallige oppositie (ChristenUnie, PvdA, VVD, SGP en de Fractie Boerkamp) de raad bovendien onjuist hebben geïnformeerd over de afspraken en akkoorden die hij zou hebben gesloten met de zwembond KNZB en de zwemverenigingen uit de gemeente Twenterand over het collegevoorstel, waarin een onderzoek zou worden uitgevoerd naar de mogelijkheid alle openluchtbaden open te houden en zwembad De Stamper te privatiseren. (Tubantia)

Introductie scheiding

Smelt vertelde dat uit navraag bij genoemde partijen dat de wethouder een verkeerde voorstelling van zaken zou hebben gedaan.

Ook de wijze waarop door de wethouder de burgerparticipatie is uitgevoerd heeft de oppositie aangezet een motie van wantrouwen tegen Idzinga in te dienen.

Een derde punt van kritiek is de informatie over het voorstel van zes sportverenigingen om in Vriezenveen twee nieuwe geprivatiseerde sporthallen te bouwen, zou de wethouder lange tijd hebben achtergehouden. Het plan van de sportclubs heeft hij niet gekoppeld aan de zwembadendiscussie. De leden van de sportclubs hebben volgens de oppositiepartijen de raad geinformeerd. Zij vinden Idzinga niet actief genoeg.

Er zijn nog meer klachten over Idzinga. Alles bij elkaar vindt de oppositie dat Idzinga moet opstappen.

Idzinga vindt dat er in de motie onjuistheden staan en zegt dat deze niet goed onderbouwd is. Hij wenst meer tijd om op de inhoud van de motie te reageren. (Tubantia)

1 REACTIE

  1. Duidelijk dat idzinga kan vertrekken. Helaas hebben geen van de partijen het beste voor met de inwoners van Twenterand. Het plan van GBT was vrij goed, Westerhaar een nieuw bad en Den Ham en Vroomshoop open houden. De kiezers zullen in 2014 wel afrekenen met CU en CDA neem ik aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier