Opnieuw winst voor SDO

0
954

Zaterdag speelde SDO in Velp tegen hekkensluiter SIOS ’61. Na de overwinning van vorige week in Borne wilde SDO opnieuw 2 punten mee huiswaarts nemen. De eerste ontmoeting werd overtuigend gewonnen door de Westerhaarders met 16-6. De basisopstelling was op 1 plek gewijzigd, Mariëlle Dekker speelde mee omdat een dame ziek was.

Aan het begin van de wedstrijd ging het gelijk op, ook al was SDO de bovenliggende partij. Na een paar minuten gespeeld te hebben was het 2-3. In de periode daarna sloeg SDO een gat door prima aanvallen af te ronden met een aantal doelpunten. SIOS kon hier weinig tegenin brengen, mede door het goede verdedigen van de bezoekers. Dit zorgde voor een 2-8 tussenstand een aantal minuten voor rust. In de slotfase van de eerste helft beet SIOS iets van zich af en scoorde een aantal keer. De ruststand was 5-10 in het voordeel van de Tukkers.

Introductie scheiding

Na rust wisselde SDO een heer die niet helemaal fit was, Tobias Noppers kwam in het veld. In de tweede helft had SDO veel meer moeite met het vinden van de korf. Dit gaf SIOS de gelegenheid om dichterbij te komen. Het werd 7-10 en even dacht de thuisploeg dat er meer in zat. Op dat moment schakelde SDO een tandje bij, een strafworp werd benut en dit zorgde voor de beslissing in de wedstrijd. SIOS was niet bij machte om het gat te dichten. SDO korfbalde de wedstrijd simpel uit. In de laatste minuten mochten ook Marieke van Limbeek en Tom van Strien nog invallen. Einduitslag SIOS – SDO 7-13.

Volgende week speelt SDO thuis tegen KCD 1, een concurrent voor een plek bij de bovenste 3. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal ‘De Klaampe’ en begint om 17:30 uur.