Opgeven voor sportorienntatie voor jongeren in Twenterand

0
1061

De komende weken organiseert de combinatiefunctionaris sportjongerenwerk van ZorgSaam Twenterand en de gemeente Twenterand diverse sportoriëntaties voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar. Hierbij zijn verschillende organisaties betrokken.
In samenwerking met Kulturhus De Klaampe Westerhaar, Het Noordik Vroomshoop en Informo Sports Vriezenveen en het team “Wat beweegt jou?” wordt ter sportoriëntatie boksen en weerbaarheidstraining gegeven.
Boksen
Er worden acht lessen boksen aangeboden in jongerencentrum Future te Westerhaar. Dit vind plaats voorafgaand aan de openstelling van Future, elke maandag van 17.45 tot 18.30 uur. Zo kunnen de jongeren eerst hun energie kwijt waarna ze het jongerencentrum kunnen bezoeken.

Introductie scheiding

Tevens wordt op drie woensdagmiddagen een sportoriëntatie gegeven. Dit is een bestaand traject vanuit Het Noordik waarbij de gymsectie en de sportjongerenwerker samenwerken. Een vast onderdeel van het diverse sportaanbod is het boksen geworden, waarbij jongeren tijdens de woensdagmiddagen een indruk krijgen van deze tak van sport. Er wordt overwogen om de sport structureel te kunnen aanbieden, zodat jongeren vanuit de sportoriëntatie de sport structureel kunnen volgen. Zodra een ruimte beschikbaar is zijn alle mogelijkheden om dit te introduceren aanwezig.

Door Informo Sports in Vriezenveen wordt op 7 februari een boksles verzorgd. Belangstellenden kunnen zich via jongerencentrum Flashback aanmelden of via sportjongerenwerker Stef Lamberink
(t. 06 – 1078 2238).

Weerbaarheidstraining
In het tweede blok van de sportoriëntatie zal o.a. weerbaarheidstraining op het programma staan. Dit zal worden gegeven door Sanne de Jong in de vorm van het programma “360 Self Defence”. De naam van de training geeft een beetje prijs dat er wordt ingespeeld op veel voorkomende situaties. De training bestaat uit zelfverdedigingsvormen en uitleg over bijkomende situaties. Tijdens de lessen wordt er ingespeeld op de wensen en input van de doelgroep.

De training is bestemd voor de vierde klassers van Het Noordik. Ook voor deze activiteit is een verder vervolg van de lessen mogelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier