OP DE VOET GEVOLGD….. UPDATE 1-07-2017

0
1169

frank20.jpgDe paden op de lanen in…..Frank Dekker (43) is op 10 April vertrokken naar Rome te VOET! Hij volgt de pelgrimsroute via het pieter pad en via de Francigena route. Gewapend met tent en de hoogstnodige benodigdheden (toch 14kg) vertrok hij voor een reis vanuit zijn woonplaats Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Op Franks Blog lees je nooit een woord over fysieke pijn, toch vind ik wel dat dat bij zo’n lange reis hoort en de lezers best mogen weten dat een voetreis naar Rome niet over alleen maar Rozen gaat. Ik kom hierop omdat ik blauw afgetapte spieren zie op de laatste foto’s maar klagen ho maar. De paden zijn wat meer geasfalteerd in Italië en daardoor was een scheenbeen overbelasting geboren. Avonds ice packs en beentjes omhoog maar toch loopt Frank hier geen meter minder om. Hij is wel meer aangewezen op het lopen van zijn eigen cadans want over of nog erger onder je eigen tempo lopen is gewoon minder goed vol te houden. Zo kan het dus gebeuren dat hij met een Frans, Duits, Nederlands pelgrims gezelschap vertrekt vanuit een slaapplaats smorgens (zie foto) en elkaar avonds weer treft bij de volgende overnachtingsmogelijkheid. Dat kan overigens van alles zijn van kerken (die een ruimte hebben ingericht voor pelgrims), gemeentehuizen, pelgrimshuizen tot B&B ’s of hostels.
Ik hoor van veel mensen dat ze zeggen nou die is ook niet wijs, lopend naar Rome, waarom doe je dat in vredesnaam, krijgt hij daar geld voor ofzo….Volgens mij zie ik dat anders…. Frank beleeft natuurlijk wel een super avontuur, smorgens niet weten waar je savonds slaapt, nieuwe mensen ontmoeten, onderweg boeren tegenkomen waar je toch echt even de wijn van moet proeven, mooie plaatsjes bezoeken, prachtige kerken bezichtigen, mooie natuur bewandelen, rivieren oversteken met een bootje, of als het water weg is lopend, zwemmen in rivieren met zo’n sterke stroming dat je je vast moet houden aan een paal en onderweg zonder calorieën te tellen een ijsje of een gebraden kippetje kopen en ontbijten in het veld!

Introductie scheiding

Wellicht hebben jullie het stuk in Tubantia gelezen over franks route, wil je het nog lezen dan vind je onderaan dit artikel een link naar het krantenartikel. Kun je er niet genoeg van krijgen en wil je graag meer foto’s bekijken dan bij dit blog, download dan: Polar steps app en je kunt hem volgen over google maps inclusief foto’s.

Frank is nu 83 dagen onderweg en in Medesano, Emilia Romagna, Italië een plaatsje met ongeveer 10.000 inwoners liggend op de kaart tussen Milaan en Florence.
Nog 600kg naar Rome! To be continued…

frank21.jpg   frank22.jpg

frank23.jpg  frank24.jpg

frank25.jpg  frank26.jpg

http://www.tubantia.nl/twenterand/pelgrim-uit-westerhaar-is-met-twee-onderbroeken-op-weg-naar-rome~ac91f96c/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier