Ook Westerhaar in actie tegen `varkensindustrie`WO

0
780

WESTERHAAR – Onder het motto `Varkensindustrie in Twenterand? Dat Nooit!` is nu ook het dorp Westerhaar volop in actie gekomen tegen megabedrijven met o.a. varkens, kippen en nertsen in de landbouwontwikkelingsgebieden (zgn. LOG`s).
In een kettingmail schrijven de initiatiefnemers: “We moeten kosten wat het kost voorkomen dat megavestigingen als Family Famers (met twee geplande schuren van elk zo`n 20.000 varkens, red.) doorgaan.”

Na de dorpen Geerdijk en Vroomshoop wordt, met de actie in Westerhaar, de maatschappelijke onrust in Twenterand alleen maar groter. En iemand die niet van maatschappelijke onrust houdt is raadslid en fractievoorzitter van Gemeentebelangen Twenterand, Albert Engels. De actievoerders uit Westerhaar voelen zich gesteund door hem. In een mail aan de redactie van Delta TV staat te lezen: “Hij is het met ons eens en heeft toegezegd om te doen wat hij kan om deze plannen tegen te houden.”

Intussen is het opmerkelijk stil bij de andere politieke partijen. De vakantie kan geen excuus zijn, want deze kwestie speelt al maanden. Vakantie of niet: Albert Engels biedt wel een luisterend oor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier