Ongelukkig Voorwaarts verliest van DES

0
603

Om half 3 floot scheidsrechter de Vries vanmiddag voor het eerst op het sportpark van Des te Nijverdal. De hoofdtrainer van Voorwaarts is met het militair dames team in Korea dus de honneurs werden waargenomen door zijn assistent Ron Legebeke. Deze kon beschikken over een fitte selectie.
Voorwaarts begon goed aan de wedstrijd. Vanaf het begin wisten ze de DES spelers op te jagen en op het middenveld werd de bal steeds veroverd door een oranje hemd. Er waren watr kleine kansen voor Voorwaarts maar in de 9e minuut was er de eerste grote kans. Jordy Niks stuurde met een slim balletje Wout Roelofs door en deze wist een perfecte voorzet te bewerkstelligen op Ger t Dogger die slim bij zijn tegenstander uit de rug was gelopen bij de 2de paal maar zijn inzet belandde in het zijnet. Een voorbode of gewoon pech? Voorwaarts bleef de dienst uit maken, DES kwam er niet echt aan te pas. Voorwaarts was echter onrustig in de afwerking en daardoor bleef de stand 0 – 0. Gedurende de wedstrijd werd DES wat beter en kon gevaarlijk worden. Eerst redde Dinand Stuifzandt nog prima maar in de 27e minuut was hij kansloos.

Een voorzet van links werd goed ingekopt door de vrijstaande Nieboer. Bij de actie raakte keeper Stuifzandt geblesseerd en moest het veld verlaten. Omdat er geen reserve keeper was wees trainer Legebeke Tim Harms aan als vervangende doelman. Broer Jordy Harms viel in voor Dinand. Een flinke tegenvaller voor Voorwaarts. Maar Voorwaarts was vanaf dat moment heer en meester op het veld. Echt alle duels werden gewonnen en met veel druk op de verdediging van DES was het wachten op het doelpunt van Voorwaarts. Deze liet niet lang op zich wachten en in de 30ste minuut kopte Jordy Harms een van de zoveelste goede voorzetten tussen de palen en stond het meer dan terecht 1 – 1. Voorwaarts bleef goed voetballen en speelde goed over de vleugels. Het enige wat het team fout deed is het afronden van de kansen.
Na de rust viel aanvoerder Rene Nijhof al snel uit. Hij werd vervangen door Tom Meier. Voorwaarts bleef kansen creëren, zeker 3x kwam een speler vrij voor de keeper van DES maar allen faalden.
DES werd pas in de 61e minuut gevaarlijk en dat resulteerde meteen in een doelpunt. Een counter werd goed uitgespeeld en de 2 – 1 werd onder Tim doorgeschoven. Veel DES supporters gaven duidelijk aan dat dit doelpunt uit een buitenspel positie werd ontstaan.
Voorwaarts liep opnieuw achter de feiten aan en moest weer terug zien te komen van een achterstand. Kans op kans kregen de spitsen en middenvelders maar het lukte maar niet om de bal in het net te krijgen. Bernd Bove, Jordy Harms, Jordy Niks en Gert Dogger konden in vrijstaande positie de gelijkmaker niet binnen schieten. Uit de counter bleef DES gevaarlijk en schoot het op de paal. In de 79e minuut was het weer raak voor DES. Een counter waarbij volgens de grensrechter van Voorwaarts het buitenspel was werd door de scheidsrechter niet overgenomen en liet door spelen. Oog in oog met keeper Tim Harms faalde hij nietr en werd het 3 – 1. Amper 2 minuten later dezelfde situatie aan de andere kant. Dit keer scoorde Voorwaarts en de grensrechter vond dat het buitenspel was. Dit keer nam de scheidsrechter het wel over en annuleerde het doelpunt ondanks de protesterende Voorwaarts spelers. Een cruciale beslissing zou blijken want in de slot minuut scoorde Jordy Harms zijn 2e doelpunt en bepaalde de eindstand op 3 – 2.
De betere ploeg won vandaag niet en Voorwaarts was ongelukkig in de afronding en verloor ook nog keeper Stuifzandt. Troost is dat er veel kansen werden gecreëerd maar met troost win je geen wedstrijd. Volgende week moet Voorwaarts weer uit, dit keer naar Zelos.

Opstelling: Stuifzandt (J. Harms, 27), Wessels, Nijhof (Meier, 50), Slot, L. Bove, B, Bove, Smelt, T. Harms, Dogger en Niks