ONDERZOEK NAAR FUSIE KINDEROPVANG DE CIRKEL EN KINDEROPVANG WEST-TWENTE

0
518

Behoud van kwaliteit de belangrijkste drijfveer
De Cirkel Groep gevestigd in Almelo, met kinderopvang / kindcentra in Almelo, Twenterand, Tubbergen en Zwolle en Stichting Kinderopvang West-Twente (SKWT) te Nijverdal, actief in de gemeenten Hellendoorn, Wierden en Rijssen-Holten hebben de intentie uitgesproken om te gaan fuseren.
Daar waar vele kinderopvangorganisaties de deuren moeten sluiten of genoodzaakt zijn hun kwaliteitsniveau naar beneden bij te stellen, hebben deze twee organisaties er juist voor gekozen om een beweging vooruit te maken.

Introductie scheiding

Door de jaren heen hebben beide organisaties optimaal zelfstandig kunnen opereren waarbij ze zich hebben geprofileerd met een aanbod dat voortdurend wordt vernieuwd en dat een kwaliteitsaanbod kent dat meer te bieden heeft dan de standaardkwaliteit die wet en regelgeving voorschrijft. Beide organisaties richten zich hiertoe onder meer op de ontwikkeling van integrale kindcentra, met een doorgaande leer- en ontwikkelingslijn van kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar en opvoedingsondersteuning.
Spelend leren, een zinvolle vrijetijdsbesteding en educatie staan hierbij centraal. Samenwerking tussen kinderopvang, peuterspeelzaalwerk en onderwijs op basis van integraal beleid is hierbij het uitgangspunt.
De bestuurders van beide organisaties, Anje van der Heide (De Cirkel) en Carolien Huisman (SKWT), zien door de samenwerking goede mogelijkheden en kansen om dit kwaliteitsbeleid te kunnen blijven voeren, ondanks ‘de storm’ waaraan de kinderopvang op dit moment onderhevig is.
De afgelopen periode zijn er verkenningen gedaan op de belangrijkste aspecten van de beoogde fusie. De uitkomsten van deze verkenning vormen een solide basis om de intentie tot een fusie naar elkaar uit te spreken. De komende maanden zullen de plannen nader worden uitgewerkt.
De bestuurders van beide organisaties zien de toekomst met vertrouwen tegemoet door het perspectief dat de beoogde fusie met zich mee zal brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier