Ondernemersvereniging wil dat gemeente rotonde in Westerhaar opfleurt

0
918

img-1108-640x480.jpgHet bestuur van Algemeen Zakelijk Belang (AZB) wil dat de rotonde in Westerhaar-Vriezenveensewijk op hetzelfde ‘beplatingsniveau’ wordt gebracht als de twee rotondes in Vroomshoop en Den Ham, die eveneens op de N341 zijn gelegen. Die wens heeft de ondernemersvereniging eind maart nog eens neergelegd tijdens een overleg met het gemeentebestuur.

AZB praat sinds 2008 over het verfraaien van de openbare ruimte in Westerhaar-Vriezenveensewijk, inclusief de rotonde. Tot concrete resultaten hebben die inspanningen van AZB nog niet geleid. En dat bevreemdt het bestuur. Daarbij wordt gewezen naar een tekst in de Structuurvisie Twenterand. Een visie die door de gemeenteraad is aangenomen. Letterlijk staat in deze visie: ‘het duidelijk vormgeven van entrees van kernen die het visitekaartje vormen en refereren aan de karakteristiek van de kern’.

 

Introductie scheiding

 

Eerder hebben vrijwilligers van de lokale nieuwssite Westerhaardigitaal.nl een ludieke ‘wilde actie’ ondernomen. Met ruim tweeduizend violen van bloemenhandel De Lelie is de rotonde op de hoek Hoofdweg, Sibculoseweg en Vroomshoopseweg aangekleed. Ook zijn daarbij enkele bordjes geplaatst met het logo van onder meer Westerhaardigitaal en De Lelie. Die laatste daad is inmiddels ongedaan gemaakt. Medewerkers van de provincie hebben de bordjes verwijderd. De provincie, eigenaar van de rotonde op de N341, wil geen reclame-uitingen op de rotondes.

De gemeente wordt geacht de rotonde te verzorgen. En opmerkelijk genoeg leeft bij het gemeentebestuur het idee dat rotondes door bedrijven geadopteerd kunnen worden. Wanneer bedrijven het onderhoud overnemen, mogen zij reclame maken op die locaties. Die visie heeft alles te maken met pogingen van de gemeente om te bezuinigingen op het onderhoud van het openbaar groen.

Het AZB bestuur zegt dat bedrijven in Westerhaar daar voor passen, wanneer de mogelijkheid voor het maken van reclame door de provincie weer wordt verboden.

Volgens de provincie is het een zaak van de gemeente om voor de beplanting van rotondes te zorgen die op gemeentegrond liggen. Eind 2010 zou de gemeente Twenterand een voorstel doen voor de beplating van de rotonde in Westerhaar. Een voorstel waar tot op heden nog op wordt gewacht. (Tubantia)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier