Ondernemersfonds Twenterand voor en door ondernemers van start

0
1862

De uitvoering van het Ondernemersfonds Twenterand gaat van start. Maandag 9 juli ondertekenden de betrokken ondernemersverenigingen en de gemeente Twenterand de regeling, waarmee symbolisch het startschot werd gegeven voor de uitvoering van het fonds.

Het Ondernemersfonds Twenterand is op verzoek van enkele ondernemersverenigingen vastgesteld om het winkel- en bedrijfsgebied in Twenterand aantrekkelijker te maken. Iedere ondernemer, ieder bedrijf in Twenterand doet mee. Enerzijds verplicht omdat het bedrag bij elkaar wordt gesprokkeld door een ozb-verhoging voor het bedrijfsleven. Maar de ondernemers zien ook het belang om gezamenlijk het ondernemersklimaat in Twenterand een impuls te geven. Die gezamenlijkheid werd kracht bij gezet met een lunch bij Herberg Swaen in Den Ham.

Veel partijen in Twenterand hebben meegedacht over de uitvoering van het Ondernemersfonds. Eén van de ideeën is dat het ondernemersfonds er voor zorgt dat de IKVO een duurzaamheidscoördinator kan inschakelen. Zo’n coördinator geeft dan advies op maat over de manier waarop een ondernemer duurzaamheid onderdeel kan laten zijn van de bedrijfsvoering. Het gaat dus om advies geven. Het is uiteindelijk aan de ondernemer zelf wat hij/zij daarmee doet. Daarnaast wordt parkmanagement en Keurmerk Veilig Ondernemen uit het fonds betaald en wil LTO het geld graag inzetten om agrariërs te helpen bij de grote opgave in het buitengebied om asbest te saneren. De recreatieve sector wil graag een kaart maken met daarop de hotspots in de verschillende kernen, recreatief maar ook van de plekken waar gezellig gewinkeld kan worden en waar mensen terecht kunnen voor de dagelijkse boodschappen.

Partijen die meedoen aan het Ondernemersfonds: Algemeen Zakelijk Belang Westerhaar – Vriezenveensewijk (AZB), HAMI Den Ham, Ondernemend Vroomshoop, Vriezenveense Ondernemersvereniging (VOV), Industrie Kring Vroomshoop en Omgeving (IKVO), Bedrijven Belangenvereniging Vriezenveen (BBV), Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO), Twenterand Tourist Info (TTI) en de Twentse Hooilanden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier