Onbegrip over aanpak exploitatietekort De Klaampe Westerhaar

2
1032

Voorzitter Hans Fokke van de Raad van Commissarissen van De Klaampe vindt het voorstel van het college om het exploitatietekort bij het kulturhus aan te pakken te kort door te bocht.

Sinds de opening van de nieuwe Klaampe in Westerhaar-Vriezenveensewijk schrijft het kulturhus rode cijfers. Om een einde te maken aan de exploitatietekorten, wil het college van burgemeester en wethouders stevig ingrijpen. Daarbij zou onder meer afscheid van het personeel worden genomen.

Directeur Dick Netters en ook de Raad van Commissarrissen hebben al aangegeven het voorstel van het college niet te willen uitvoeren. Netters en ook commissaris Fokke gaan donderdag 6 december inspreken voor het begin van het raadsdebat over de toekomst van De Klaampe. Ook Piet Loendersloot van de houtbewerkingsclub laat dan mogelijk van zich horen. Op dit moment heeft zich officieel echter één inspreker gemeld (Fokke). Insprekers kunnen zich nog tot 6 december 12.00 uur melden bij de raaadsgriffier van de gemeente. (Tubantia)

 

Introductie scheiding

 

Fokke zegt dat een voorziening zoals De Klaampe in een gemeenschap van 4.500 inwoners geld kost. ,,Als je zo’n kulturhus wilt behouden, moet je ook accepteren dat het geld kost.”

Volgens Fokke kan ook op andere manier worden bezuinigd. Hij is voorstander van het afvloeien van enkele medewerkers en het aanpassen van de openingstijden.

Bovendien vindt Fokke het vreemd dat de gemeente wel de tekorten op de sporthallen De Stamper in Vriezenveen en De Stobbe in Vroomshoop aanvult, maar niet die op de sporthal in De Klaampe.

Meer over dit onderwerp zaterdag 1 december in de editie Twenterand van dagblad De Twentsche Courant Tubantia. (Tubantia)

2 REACTIES

  1. de oplossing is volgens mij vrij simpel , de gemeente buigt zich al maanden over de zwembaden, maar als je het zwembad in vriezenveen sluit en je zorg dat de sport activiteiten, naar het kulthuurhuus komt en zorg dat je een zwembad met binnen ne buiten bad hier in westerhaar op de plek van het open bad in westerhaar
    dan heb je 2 vliegen in 1 in klap het exploitatie tekort is weg en de zwembad kwestie is opgelost
    er is een bejaardentehuis neer gezet en er komt een nieuwe school, en daarbij westerhaar is centrale gelegen in twenterand
    alleeen de vriezerveners moeten hun eigen wijsheid aan de kanten zetten

  2. Als het waar is dat de gemeente wel bijdraagt aan de kosten in Vriezenveen en Vroomshoop, vind ik het onredelijk dat zo’n prachtig gebouw in Westerhaar niets mag kosten. Natuurlijk mag er alles aan gedaan worden om kosten in de hand te houden. Ik hoop dan ook dat de raad aanstaande week een verstandig besluit neemt en niet met botte bijlen gaar hakken. Misschiens is het wel eens verstandig om op korte termijn niet alleen naar financiÃ�«le belangen te kijken maar ook rekening houdt met de gevolgen vvor personen en bevolking. Samen is iets opgebouwd, ga dit niet zomaar afbreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier