Ombudsman tikt gemeente Twenterand op de vingers

0
695

Twenterand - De Overijsselse Ombudsman vindt dat de gemeente Twenterand directeur Marcus Elzinga van de Stichting Welzijn Twenterand ‘niet behoorlijk` en ‘niet zorgvuldig` heeft behandeld.

Elzinga was naar de ombudsman gestapt omdat hij naar zeggen niet normaal kan werken met de gemeente. Dat uit zich met name in de stroeve manier waarop een ambtenaar met hem omgaat in de contacten en gesprekken over de financiering van de SWT.

Over en weer verwijten de partijen elkaar onprofessioneel gedrag. Zo zou de ambtenaar tot tweemaal toe een stuk zijn kwijtgeraakt, terwijl Elzinga te horen krijgt dat hij ‘niet weet waar hij over praat`.

Volgens het oordeel van de ombudsman is al met al sprake van een ‘verstoorde werkverhouding`, waarbij sprake is van een niet goede communicatie/bejegening door de betrokken ambtenaar.

De ombudsman oordeelt onder meer over de professionaliteit van de gemeente als ‘niet zorgvuldig`, over bejegening als ‘niet behoorlijk` en ook de onpartijdigheid was ‘niet behoorlijk`.

Het oordeel van de heeft nog niet tot een officiële reactie geleid bij de gemeente Twenterand. Volgens een woordvoerder is die op korte termijn te verwachten. Een jurist bestudeert momenteel de uitkomst: „Wellicht komt daar nog een advies uit voort.”(Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier