Nieuwjaars receptie VV Voorwaarts.

0
1726

   kk_536 nn_626
Zaterdag had VV Voorwaarts haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.
Voorzitter Gerhard Aalderink hield en nieuwsjaarstoespraak en die ging als volgt:

Beste mensen,

Namens het bestuur van onze voetbalvereniging wil ik u van harte welkom heten op deze nieuwjaarsreceptie.

In het bijzonder leden van het college, Ondernemersclubleden, oud-voorzitters van Voorwaarts en ons erelid Johan Schoenmaker.
Ik wil u allen zowel persoonlijk als in sportief opzicht een heel gezond 2008 toewensen. Voordat ik overga tot het uitbrengen van een toost op het nieuwe jaar wil ik in het kort terugkijken op 2007. Wanneer we kijken naar de resultaten van ons 1e elftal hebben we heel lang bovenaan gestaan in de 4e klasse. We hadden het kampioenschap binnen handbereik, maar hebben op cruciale momenten toch punten laten liggen. Hierdoor werd op 28 April, ondanks onze overwinning op Markelo met 6-0, P.W. kampioen van de 4e klasse door bij SC Rijssen met 0-1 te winnen. Voor de statistieken hebben we nog wel meegedaan in de nacompetitie maar een roemloos einde was het gevolg.
Daarentegen was er wel iets te vieren bij de jeugd, A1 en D1 veroverden in Heeten de beker van district Oost. Ook C1 werd kampioen in hun klasse. Een knappe prestatie!

Wat anders: op initiatief van Gerrit Tijhuis heeft onze vereniging op 11 september de beschikking gekregen over een eigen AED (Automatisch Externe Defribillator). De aanschaf hiervan is mogelijk gemaakt door de Ondernemersclub en de Activiteitencommissie die elk een helft van de kosten voor hun rekening hebben genomen. Op deze dag worden ook de nieuwe dug-outs officieel overgedragen aan de vereniging. De ondernemersclub Voorwaarts heeft de aanschaf van deze dug-outs mogelijk gemaakt.
Namens het bestuur hartstikke bedankt hiervoor!

Ook is vorig jaar het Kultuurhus geopend. Hiermee heeft Westerhaar nu naast alle andere voorzieningen, een sportzaal die voldoet aan alle normen. Voorwaarts maakt hier zoveel mogelijk gebruik van en het zou prachtig zijn om in het komende jaar er een groot zaalvoetbaltoernooi te organiseren.

Naast sportieve successen hebben we ook het afgelopen jaar dieptepunten meegemaakt. Naast het overlijden van Jan Lambers, Henk Mulder en Albert Bakhuis werden we op 17 mei opgeschrikt door het volkomen onverwachts overlijden van Herman Slot.
Hij was destijds de grondlegger van de nieuwe commissiestructuur bij Voorwaarts en gaf leiding aan de commissie “Aalderink”.
We hebben namens Voorwaarts deze mensen de laatste eer bewezen. Ik denk dat het goed is om op een dag als vandaag daar nog even bij stil te staan!

Maar zoals zo vaak gezegd….. het leven gaat door.

Wanneer we vooruitkijken naar 2008 staat er weer heel veel op stapel bij Voorwaarts. De jeugd is druk bezig om allerlei activiteiten te plannen. Wat vaststaat is in ieder geval:

1. Het toernooi onder 23 op 2e pinksterdag.
2. Op de open dag van Voorwaarts wil eredivisieclub Heerenveen een voetbalclinic geven.
3. Op 17 mei zijn bij ons op het sportpark de bekerfinales voor de jeugd.
4. Onze jeugdvoorzitter heeft het voor elkaar gekregen dat er een stageplek via het Noordik komt om ‘s- woensdagmiddags voor de kleintjes een instuif te houden.
Dat betekent dat we via de scholen campagne gaan voeren om zoveel mogelijk meisjes en jongens hier actief bij te betrekken.

Onze grote wens is dan ook om zo snel mogelijk een boardingveld te krijgen waar ze zich kunnen uitleven. Misschien is dit wat voor de Ondernemersclub en ik zit ook te denken om een aanvraag in te dienen bij het Coöperatie fonds van de Rabobank.
Wat zeker nog vermeld moet worden is dat bijna alle jeugdteams door hun sponsoren van nieuwe kleding zijn voorzien. Ook bij de senioren is met succes een beroep gedaan op de sponsoren. Iedereen bedankt hiervoor.

Voorwaarts, zit in de lift en als het zo doorgaat, gaan we in de nieuwe competitie met zes seniorenelftallen van start. Het aanbod van spelers is er en de Technische commissie is druk bezig dit te realiseren.

Als bestuur van Voorwaarts zijn we zeer content met het feit dat er een commissie samengesteld is, bestaande uit 5 personen te weten: Bert Protzman, Henk Snoeyink, Gerald Slatius, Allard Snippe en Co Mulder. Zij gaan zich bezig houden om de hele vereniging Voorwaarts door te lichten: de commissies, het bestuur, de leiders en begeleiders enz. enz. Het is vooral bedoeld om te kijken waar Voorwaarts als vereniging nu staat en waar we naar toe moeten kunnen groeien. Deze commissie zal advies uitbrengen aan het bestuur en het bestuur zal dit weer aan de ledenvergadering voorleggen. Al met al een hele goede ontwikkeling om beleidsmatig de juiste beslissingen te kunnen nemen.

T.a.v. de Gemeente Twenterand, zijn we blij dat het afgelopen jaar de renovatie van de kleedkamers voltooid is. Alles ligt er weer keurig bij, legionellaproof, een compliment aan de gemeente! Een ander punt waar wij als voetbalclub nog erg mee worstelen is de herindeling van het Twistveen. Over twee weken hebben we met de wethouder hierover een gesprek en ik hoop dat er duidelijkheid komt. We zijn een vereniging die de potentie in zich heeft naar een ledenbestand van ruim 500 leden te groeien in de komende jaren. Het is daarom ook van belang om helder en duidelijk van de Gemeente te horen wat hun plannen zijn ten aanzien van de herindeling en dat we hier zoveel mogelijk inspraak in krijgen.

Tijdens de laatste ledenvergadering heb ik nog gezegd dat het niet de bedoeling is om elk jaar van trainer te wisselen. Toch hebben we in 3 jaar tijd 3 trainers versleten. Om de Franse dichter Nicolas Boileau te citeren: “Si j`écris quatre mots, j`en effacerai trois.”
“Als ik 4 woorden schrijf, streep ik er drie van door”

Inmiddels hebben we een nieuwe trainer benoemd voor het nieuwe seizoen. Tonnie van Veen uit Vriezenveen, nu nog trainer bij het 2e elftal van Deto. We wensen hem veel succes en het goede voornemen is om deze trainer langer te behouden bij Voorwaarts. Natuurlijk respecteren we Jan van Beek zijn besluit om aan het eind van het seizoen niet verder te gaan bij Voorwaarts. We hopen alleen dat het nu wel gaat lukken en Voorwaarts aan het eind van het seizoen kampioen is en promoveert naar de 3e klasse. Laten we ervoor zorgen dat dit goede voornemen aan het eind van het seizoen geen voornemen meer is maar de realiteit.

Het belangrijkste heb ik voor het laatst bewaard. Week in week uit staan ze weer klaar: de vele vrijwilligers, kantinepersoneel, Comm Activiteiten, Comm. Accommodatie, Vutters, Comm. Technische zaken, Jeugdcommissie, de lottoman en de bingovrouw, het rad van avontuur.
En natuurlijk niet te vergeten de Ondernemersclub die elk jaar weer een belangrijke bijdrage levert en Voorwaarts financieel ondersteunt.

Al deze mensen namens het bestuur van Voorwaarts ontzettend bedankt voor jullie bijdragen in wat voor vorm dan ook.
Sportief gezien hoop ik dat 2008 zowel bij de jeugd als bij de senioren een succesvol jaar mag worden.

Ik wens u veel gezondheid en sportief succes toe. Laten we samen een toost uitbrengen op het nieuwe jaar 2008 en op ons aller Voorwaarts.
(VV Voorwaarts)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier