Nieuwe hondenspeelplaats in Westerhaar

0
1258

“Mooi dat we dit samen met inwoners realiseren!”

Je hond vrij laten rondrennen? Dat kan binnenkort op een gloednieuwe hondenspeelplaats in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Een gedeelte van het beekpark nabij de Hollandergraven in het dorp wordt als hondenspeelplaats ingericht. Zodra de omheining is aangelegd kunnen de honden er naar hartenlust rondrennen en spelen. In het eerste kwartaal van 2022 is de nieuwe hondenspeelplaats klaar.

Uit de inwonerpeiling over het hondenbeleid in de gemeente Twenterand kwam naar voren dat er behoefte is aan afgeschermde hondenspeelplaatsen. “Samen met inwoners wilden we inventariseren hoe we tegemoet kunnen komen aan deze behoefte”, aldus wethouder Roel Koster. “Dat hebben we gedaan door na de peiling te vragen waar in de gemeente zo’n hondenspeelplaats zou moeten komen. Verschillende initiatiefnemers hebben zich bij ons gemeld. Ze moesten zelf de haalbaarheid en steun voor hun initiatief in kaart brengen. Tot nu toe is dit honden-speelveld in het beekpark de enige die kan rekenen op brede steun vanuit de omgeving.”

Alle vertrouwen
Wethouder Koster vindt het vooral mooi dat het initiatief voor de hondenspeelplek samen met inwoners gerealiseerd wordt. “Als zo’n initiatief vanuit de samenleving zelf komt, dan heeft dat altijd onze voorkeur. Mooi dat we dit samen met inwoners realiseren.” Initiatiefnemers én gemeente hopen dat de baasjes van de honden hun verantwoordelijkheid nemen om de nieuw aangelegde hondenspeelplaats netjes te houden. “Daar hebben we alle vertrouwen in”, stelt Koster. “Om dat een beetje in de hand te werken, hebben we een prullenbak voor hondenuitwerpselen geplaatst.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier